Prima pagină » Razboi în Ucraina » Vladimir Putin, dezamăgit de propria armată. Liderul de la Kremlin a subestimat forțele ucrainene

Vladimir Putin, dezamăgit de propria armată. Liderul de la Kremlin a subestimat forțele ucrainene

31 mart. 2022, 13:46,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Vladimir Putin este tot mai dezamăgit de propria armată și se vede nevoit să apeleze la noi luptători și mercenari pentru a-și duce planurile la bun sfârșit. Astfel, strategia inițială nu a dat rezultatele scontate, iar războiul din Ucraina s-a prelungit nespus fără atingerea obiectivelor propuse. Mai mult, foarte mulți soldații ruși au ajuns să-și saboteze propriile misiuni deoarece au fost mințiți de superiori.

Planurile liderului de la Kremlin au dat greș, astfel că acum Putin încearcă să-și crească șansa de victorie recrutând mercenari și luptători noi. Președintele Rusiei continuă să fie încrezător că victoria războului va fi, până la urmă, de partea lui, însă din câte se pare datele ecuației nu duc spre rezultatul scontat de liderul de la Kremlin. Forțele armate ale lui Putin încă se află pe front, însă se pare că soldații ucraineni dau dovadă de o mai bună pregătire, având mai mult succes în luptă.

Vladimir Putin, dezamăgit de propria armată

În prezent, președintele Rusiei nu mai are încotro decât să se confrunte cu realitatea și să accepte că armata sa nu este atât de bine pregătită precum a declarat în nenumărate rânduri. Jeremy Fleming, șeful Agenției Britanice de Informații, susține că Vladimir Putin a pus în aplicare niște planuri care au dat greș, pentru că soldații ruși nu au putut respecta cerințele impuse de liderul lor.

De când a început războiul pe teritoriul Ucrainei și până în prezent, numeroși soldați ruși au mărturisit că au ajuns pe câmpul de luptă fără voia lor, fiind mințiți de comandanții lor. Fără experiență și fără instruirea corespunzătoare, soldații ruși nu au putut decât să apere cauza cu prețul vieții lor. Conflictul se desfășoară deja de 36 de zile, iar numărul victimelor în rândul soldaților ruși crește considerabil de la o zi la alta.

Armata ucraineană a fost subestimată

Armata lui Vladimir Putin a făcut mai multe gafe care i-a costat scump. Fără să-și dea seama de ceea ce fac, soldații ruși și-au doborât propriile avioane și au sabotat propria misiune prin neascultarea ordinelor venite din partea superiorilor lor.

Se pare din ce în ce mai mult că Putin a apreciat greșit situația. Este clar că a judecat greșit rezistența poporului ucrainean. Am văzut soldați ruși lipsiți de arme și cu moralul căzut, refuzând să îndeplinească ordinele, sabotându-și propriile echipamente și chiar doborând accidental propriile aeronave”, a transmis Jeremy Fleming.

Șeful Agenției Britanice de Informații a mai declarat că Centrul Național de Securitate Cibernetică din Marea Britanie a observat intenția susținută a Rusiei de a afecta guvernul ucrainean și sistemele militare.

Liderul de la Kremlin recrutează noi luptători

De asemenea, oficialul britanic a dezvăluit că Vladimir Putin are în plan recrutarea de mercenari și de noi luptători care să-i poată asigura victoria, în timp ce soldații ruși vor fi menajați. Din această cauză, Vladimir Putin se axează în prezent pe angajarea luptătorilor ceceni sau sirieni în luptele de gherilă urbană, în încercarea de a prelua controlul anumitor orașe.

Ei urmăresc relocarea forțelor din alte conflicte și recrutarea de noi luptători pentru a-și spori efectivele. Acești soldați vor fi probabil folosiți drept carne de tun în încercarea de a se limita pierderile militare ruse”, a adăugat Jeremy Fleming cu privire la Vladimir Putin care pare tot mai dezamăgit de propria armată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *