Prima pagină » Razboi în Ucraina » Vladimir Putin, despre oligarhii ruși! Liderul de la Moscova se teme de o trădare
Vladimir Putin, despre oligarhii ruși! Liderul de la Moscova se teme de o trădare

Vladimir Putin, despre oligarhii ruși! Liderul de la Moscova se teme de o trădare

17 mart. 2022, 08:03,
în Razboi în Ucraina

Vladimir Putin a vorbit despre oligarhii ruși şi despre o posibilă trădare a acestora. Liderul de la Moscova a lansat un avertisment dur către Occident, dar și către oamenii lui. Acesta i-a numit trădători și i-a avertizat că poporul rus îi va condamna.

Anunţul vine la doar o zi după ce Vladimir Putin a fost numit criminal de război de către Senatul SUA. Oricum, oligarhii ruși sunt supuși celor mai dure sancțiuni din istorie. Acestora li s-au confiscat bunurile și s-au înghețat conturile bancare.

Vladimir Putin i-a numi trădători pe oligarhii ruși din afara Rusiei

Într-o intervenţie publică Vladimir Putin i-a numit trădători pe oligarhii ruși care se află în afara granițelor Rusiei. Liderul de la Kremlin a menţionat faptul că Occidentul îi foloseşte pe cei care au câștigat bani ”aici și trăiesc acolo”. Puţin a spus că nu îi condamnă deloc dar asemenea oameni şi-ar putea vinde propria mamă în contextul în care li s-ar permite să continuie să trăiască în lux.

„Nu îi condamn deloc pe cei care au o vilă în Miami sau pe Riviera Franceză, care nu se pot lipsi de foie gras, stridii sau așa-zisele libertăți de gen. Dar nu asta este absolut problema. Și, repet, în faptul că mulți dintre acești oameni, prin însăși natura lor, sunt localizați mental tocmai acolo, și nu aici, cu oamenii noștri, nu cu Rusia. Și acesta este, în opinia lor, un semn de apartenență la o castă superioară, la o rasă superioară. Astfel de oameni își pot vinde propria mamă, atâta timp cât li se permite să stea pe holul acestei cele mai înalte caste. Și vor să fie că ea, imitând-o în toate felurile posibile”, a afirmat Putin.

Vladimir Putin a fost susţinut de oligarhii ruși care s-au îmbogăţit de pe urma afacerilor cu statul. Este bine știut faptul că oligarhii l-au ajutat pe liderul de la Kremlin să tină puterea timp de 20 de ani. Puţin a fost alimentat cu miliarde de dolari, bani obținuți în special din afacerile cu petrol și gaze naturale. În altă ordine de idei menţionam faptul că oligarhii ruși au fost supuși celor mai dure sancțiuni din istorie. După ce Rusia a invadat Ucraina, afaceriștilor ruși li s-au blocat toate conturile și li s-au confiscat bunurile. De exemplu Germania a confiscat un iaht în valoare de peste 600 de milioane de dolari.

Vladimir Putin a fost numit criminal de război de Senatul SUA

În altă ordine de idei, Vladimir Putin este din ce în ce mai izolat pe plan internațional. După ce unii oligarhi au renunțat să îl mai susţină, liderul de la Kremlin a fost numit criminal de război de Senatul SUA. Într-un vot istoric şi cu o majoritate deplină, senatorii republicani și democrați au ajuns la un consens. Decizia nu are neapărat un impact legal, dar poate crea un val de nemulțumiri în rândul cetățenilor ruși.

Oricum, Curtea de la Haga a adoptat o rezoluție prin care a condamnat războiul din Ucraina și i-a cerut Rusiei să renunțe la invazia din țara vecină.

În cele peste 20 de zile de război sunt, potrivit forțelor ucrainiene, zeci de mii de soldați ruși omorâţi și sute de echipamente scoase din uz. Totuşi, cea mai recentă acţiune este cea în care rachetele rusești au distrus teatrul din Mariupol. Așadar, în încheiere, este bine de menţionat faptul că Vladimir Putin și oligarhii Ruși au avut strânse legături. Practic cei din urmă pot fi considerați creația liderului de la Kremlin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`