Prima pagină » Cultural » Secretele istoriei » Vladimir Putin, declarații neașteptate în convorbirea cu Emmanuel Macron: „Occidentul…”

Vladimir Putin, declarații neașteptate în convorbirea cu Emmanuel Macron: „Occidentul…”

10 mai 2022, 09:23,
BZI.ro, în Cultural

Vladimir Putin a făcut declarații neașteptate în convorbirea cu Emmanuel Macron. Liderul de la Kremlin a vorbit, marți, 3 mai, despre situația din Ucraina cu liderul francez, ocazie prin care care i-a solicitat Occidentului să pună presiuni asupra Kievului pentru a stopa ceea ce președintele Rusiei consideră „atrocităţi’, au transmis agenţiile de presă ruse, citate de Reuters.

Vladimir Putin a făcut o serie de afirmații controversate în cadrul discuției telefonice cu Emmanuel Macron. În cadrul convorbirii, președintele rus i-a comunicat președintelui francez că Occidentul ar putea oferi ajutor la încetarea „crimelor de război şi a bombardării masive a oraşelor şi aşezărilor din Donbas’.

Vladimir Putin, declarații neașteptate

În același timp, Moscova a respins acuzaţiile de crime de război comise de trupele sale în Ucraina. În schimb, a învinuit naţionaliştii şi „neonaziştii’ ucraineni pentru decesele civililor. Această acuzație a fost respinsă atât de Kiev, cât şi de Occident.

„Occidentul ar putea ajuta la stoparea acestor atrocităţi prin exercitarea influenţei adecvate asupra autorităţilor de la Kiev şi prin oprirea livrărilor de arme către Ucraina’, a spus Kremlinului, potrivit agenţiei de presă ruse RIA, citat de Agerpres.

Iar asta nu e tot! Liderul de la Kremlin i-a comunicat lui Emmanuel Macron că statele membre ale Uniunii Europene (UE) „ignoră crimele de război comise de forţele ucrainene şi bombardamentele masive asupra Donbasului, care ucid civilii paşnici’, a transmis Kremlinul, potrivit agenţiei de presă rusă TASS.

„Rusia a rămas deschisă unui dialog’

Totodată, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a menționat că Moscova „rămâne deschisă unui dialog” în negocierile cu Ucraina, în pofida „inconsistenţei şi nepregătirii Kievului’. În schimb, președintele Franței, Emmanuel Macron, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la ameninţarea securităţii alimentare globale. Liderul de la Kremlin a subliniat că sancţiunile occidentale sunt principala cauză, relatează TASS.

„Preşedintele rus a explicat abordarea fundamentală a negocierilor cu reprezentanţii ucraineni. În special, el a subliniat că, în pofida inconsecvenţei şi nepregătirii Kievului cu privire la o colaborare serioasă, Rusia a rămas deschisă unui dialog’, a mai informat Kremlinul.

Ce a spus Vladimir Putin despre statele membre UE

De asemenea, Vladimir Putin i-a spus lui Emmanuel Macron că statele membre UE ignoră crimele de război comise de forţele ucrainene.

„S-a subliniat că statele membre ale UE ignoră crimele de război comise de forţele ucrainene şi bombardamentele masive ale satelor şi oraşelor din Donbass, care ucid civili paşnici’, a precizat serviciul de presă al preşedinţiei ruse într-un comunicat, conform TASS.

Printre altele, liderul de la Kremlin i-a comunicat lui Emmanuel Macron că Rusia este pregătită pentru un dialog cu Ucraina. Totodată, președintele rus a susținut că ameninţarea la adresa securităţii alimentare globale este determinată în primul rând de sancţiunile occidentale.

Vladimir Putin şi Emmanuel Macron au purtat mai multe convorbiri în ultimii ani. Au discutat de aproximativ 20 de ori din decembrie a anului 2021, de opt ori de la declanşarea „operaţiunii speciale’ la 24 februarie. Însă, cei doi președinți nu şi-au mai vorbit după ce au fost descoperite crimele din Bucea, Ucraina, în luna aprilie, scrie Adevărul.

Comentarii
  • putin si poporul rus, multa moooie si-au adus

    Adica ceva de genul, bai UE rugati-i pe ukrainieni sa nu-si mai lege mainile la spate si apoi sa se impuste singuri in ceafa, sa nu ii mai oblige pe ciulavecii rusi sa le violeze si sa nu mai arunce copii ukrainieni spitalele cu mamelor lor in aer! Cat de decrepit sa fii si sa te cheme macrou sa il tot suni si sa stai de vorba cu un asemenea excrement? Asta denota ca macrou e la fel de bou ca si criminalul ordinar de putin.

  • Cu criminalul Putin nu trebuie sa mai vorbeasca niciun sef de stat, ce sa vorbesti cu un criminal psihopat care repeta mereu acelasi cuvinte obsesive. Negocierile de pace nu-si mai au sensul dupa atatea crime si distrugeri ale rusilor in Ucraina si la fel ce sa negociezi cu un Putin psihopat? Trebuie urgent impuscat acest Putin asa va pica si celalalt dictator lukasenko

  • Agentiile de stiri din lumea libera nu sint cunoscute pentru impartialitatea si exactitatea informatiilor pe care le transmit. Este perfect adevarat ca rusii omoara ucrainieni, dar credeti ca ucrainienii sint niste sfintisori? Agentiile de stiri sint o arma propagandistica, iar CNN se bucura de cel mai jos nivel de incredere din istoria sa, conform sondajelor americane. Pentru a judeca o situatie trbuie sa asculti ambele parti, dar Europa si America au interzis Russian TV. Nu spun ca acestia sint mai veridici, dar cel putin sa ascultam minciunile din ambele parti.

  • Deci Putin este un criminal psihopat pentru ca a invadat Ucraina. Aceeasi parere o ai si despre George Bush care a invadat Irakul? Apropo, unde sint armele nucleare ale lui Sadam?

  • Au interzis Russian tv pentru ca totul este cenzura , minciuna, minciuna, spalare de imagine a lui Putin in fata rusilor ca sa nu-l lichideze, ca in comunism minciuna si cenzura. Ucrainienii trebuie sa se apere orice popor si-ar apara tara impotriva invadatorilor. Ucrainienii sa-i fac cenusa pe rusi sa dea Dumnezeu. Rusia nu a avut niciun motiv sa invadeze Ucraina doar maniile bolnave ale lui Putin de a cuceri noi teritorii, de a ucide, de a jefui , distruge ,fura tot ce se poate, Putin nu traieste in secolul 21 el traieste in 1940

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *