Prima pagină » Actualitate » Vladimir Putin, decizie de ultimă oră legată de gazele naturale din Europa! Ce se întâmpla cu Gazprom

Vladimir Putin, decizie de ultimă oră legată de gazele naturale din Europa! Ce se întâmpla cu Gazprom

24 feb. 2022, 11:58,
BZI.ro, în Actualitate

Exporturile de gaze naturale ruseşti spre Europa via Ucraina continuă în mod normal şi sunt în linie cu solicitările clienţilor europeni, a informat joi grupul rus Gazprom, transmite Reuters. Sunt decizii de ultimă oră legate de războiul din Ucraina. Vorbim despre faptul că Vladimir Putin a anunțat că nu va sista furnizarea de gaze naturale din Europa. Desigur, comunicarea oficială aparţine de Gazprom, dar colosul rusesc este controlat în totalitate de președintele țării. Într-o comunicare oficială, Gazprom menţionează faptul că există o creștere a livrării gazelor în Europa, de la 60 de milioane de metri cubi la 83 de milioane de metri cubi.

Situația este tensionată din considerentul că există rapoarte precum că Rusia atacă pe toate flancurile în Ucraina, inclusiv din zona Crimeei dar și a Transnistriei. Alte rapoarte au arătat faptul că Belarus a început deja invazia spre Kiev, iar imaginile LIVE VIDEO din Kiev arată cozi imense de mașini cu cetățeni care fug din regiune de teama războiului.

Ce se întâmplă cu Gazprom și cu gazele naturale din Europa

În contextul în care există un război în Ucraina, Gazprom a anunțat faptul că pe piața de gaze naturale din Europa trebuie să fie liniște pentru că furnizorul nu a întrerupt alimentarea. Așadar, statistică arată faptul că rezervările au crescut considerabil joi, comparativ cu ziua de miercuri.

Ca o replică economică la invazia Ucrainei, la bursa din Amsterdam cotațiile la gaze naturale au crescut cu 41% la suma de 125 de euro pentru un megawat-oră.

„Tranzitul se derulează în conformitate cu calendarul convenit iar rezervările au crescut comparativ cu ziua anterioară. Miercuri rezervările au fost la 60 de milioane de metri cubi iar astăzi sunt la 83 de milioane de metri cubi”, a informat grupul rusesc într-un comunicat de presă, scrie Agerpres.

Este bine de menţionat faptul că Europa are incă o dependentă mare de gaze naturale din Rusia și că analiştii au estimat înainte de a începe războiul că livrarea de gaze naturale ale Gazprom ar putea fi afectate de un eventual conflict. Totuşi, din perspective economice, ministrul rus al Energiei a declarat faptul că nu vor exista întreruperi.

Vladimir Putin a anunțat începerea conflictelor militare

Vladimir Putin a anunțat public începerea operațiunilor militare în Ucraina. Liderul de la Moscova a precizat faptul că s-a intervenit în cele două regiuni declarate independente și că orice reacție din parea Occidentului va declanșa un răspuns în forță a forțelor militare. Putin a invocat faptul că se oferă să ajute Republicile Populare Donețk și Lugansk și pentru a păstra pacea:

Circumstanțele necesită acțiuni decisive și imediate, a menționat președintele, amintind că Republicile Populare din Donbass au apelat la Rusia cu o cerere de ajutor. În acest sens, în conformitate cu articolul 51, partea 7 a Cartei ONU, cu sancțiunea Consiliului Federației Ruse și în temeiul tratatelor de prietenie și asistență reciprocă cu Republicile Populare Donețk și Lugansk ratificate de Adunarea Federală, a fost luată o decizie radicală de a începe o operațiune militară specială”, a spus Vladimir Putin.

Așadar, gazele naturale din Europa nu vor înceta a fi livrate decât Rusia mai ales din considerentul că Moscova este dependentă economic de regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *