Prima pagină » International » Vladimir Putin avertizează că Rusia ar putea folosi arme nucleare dacă ar fi atacată de orice stat
Vladimir Putin avertizează că Rusia ar putea folosi arme nucleare dacă ar fi atacată de orice stat

Vladimir Putin avertizează că Rusia ar putea folosi arme nucleare dacă ar fi atacată de orice stat

25 sept. 2024, 21:40, 2 ,
Redacția BZI în International

Preşedintele Vladimir Putin a declarat miercuri că Rusia ar putea folosi arme nucleare dacă ar fi atacată de orice stat şi că orice atac convenţional asupra Rusiei care ar fi susţinut de o putere nucleară ar fi considerat un atac comun, relatează Reuters, transmite News.ro.

În deschiderea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al Rusiei, la care au participat înalţi oficiali, Putin a declarat că au fost făcute propuneri de modificare a doctrinei nucleare a Rusiei şi a spus că ar dori să sublinieze una dintre modificările-cheie propuse.

„Se propune ca agresiunea împotriva Rusiei de către orice stat non-nuclear, dar cu participarea sau sprijinul unui stat nuclear, să fie considerată ca fiind atacul lor comun asupra Federaţiei Ruse”, a spus Putin.

Condiţiile sunt, de asemenea, clar stabilite”

„Condiţiile pentru trecerea Rusiei la utilizarea armelor nucleare sunt, de asemenea, clar stabilite”, a spus Putin, adăugând că Moscova ar lua în considerare o astfel de mişcare dacă ar detecta începutul unei lansări masive de rachete, avioane sau drone împotriva sa.

Rusia, a spus Putin, şi-a rezervat, de asemenea, dreptul de a utiliza arme nucleare dacă ea sau Belarus ar fi obiectul unei agresiuni, inclusiv cu arme convenţionale.

Putin a declarat că aceste clarificări au fost atent calibrate şi proporţionale cu ameninţările militare moderne cu care se confruntă Rusia.

Dintre declarațiile lui Vladimir Putin în debutul reuniunii Consiliului de Securitate al Rusiei:

„Rusia își rezervă dreptul de a utiliza arme nucleare în caz de agresiune împotriva Rusiei și a Belarusului, ca stat membru al Uniunii (n.r. – Uniunea Statală Rusia-Belarus). Rusia poate lua în considerare utilizarea armelor nucleare deja imediat ce sunt date privind lansarea masivă de rachete și UAV-uri (drone) la trecerea frontierei.
Agresiunea din partea unui stat non-nuclear cu participarea unui stat nuclear se propune a fi considerat ca fiind atacul lor comun asupra Rusiei.
Rusia își rezervă dreptul de a utiliza arme nucleare în caz de agresiune, inclusiv dacă un adversar care utilizează arme convenționale reprezintă o amenințare critică.
Triada nucleară rămâne cea mai importantă garanție pentru asigurarea securității statului și a cetățenilor. (n.r. triada nucleară rusă este formată din rachetele intercontinentale cu lansare terestră, submarinele nucleare şi bombardierele strategice)
Proiectul-cadru pentru politica de stat a Rusiei privind descurajarea nucleară extinde categoria de țări și alianțe militare și completează lista de amenințări militare.
Specialiştii au efectuat anul trecut analize aprofundate și a fost evaluată necesitatea de a adapta abordările privind posibila utilizare a forțelor nucleare.
Fundamentele politicii de stat a Rusiei în domeniul descurajării nucleare sunt calibrate și proporționale cu amenințările și riscurile militare”.

Comentarii
  • Daca occidentul s-ar teme de „liniile roșii” ale lui Putler (despre care nici Putler nu știe unde sunt) atunci ar avea o singura soluție, sa-l lase pe Putler sa caștige războiul sau sa dicteze condițiile „păcii”.
    Daca occidentul ar fi avut de gand sa cedeze in fata șantajului nuclear al lui Putler atunci ar fi cedat deja.

    • Dupe cum ne iesplică pravda dă azi, atat naziștii dă la Kyiv, cat și tecăloșii dă imperialiști anglosacsoni și brucsăleji o să-l vază pă Aghiuță cand tavarișci gaspadin putina o să dee cu mucleara.
      Adivarat, incă n-a găsit una care să și fonționeze, deși șoigu caută de fo doo săptămani prin toate silozurile.
      Slava lu’ tătuka!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024