Prima pagină » Razboi în Ucraina » Vladimir Putin anunță atacuri noi în Ucraina: „Dacă încercările de a comite acte teroriste pe teritoriul nostru continuă, răspunsurile Rusiei vor fi dure”
Vladimir Putin anunță atacuri noi în Ucraina: „Dacă încercările de a comite acte teroriste pe teritoriul nostru continuă, răspunsurile Rusiei vor fi dure

Vladimir Putin anunță atacuri noi în Ucraina: „Dacă încercările de a comite acte teroriste pe teritoriul nostru continuă, răspunsurile Rusiei vor fi dure”

10 oct. 2022, 18:46, 2 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Președintele Vladimir Putin a anunțat alte atacuri cu rachete asupra Ucrainei după ce Rusia a lovit Kievul și alte orașe în cea mai intensă rundă de bombardamente, marcând o nouă escaladare periculoasă a războiului.

Bombardamentul de luni a avut loc la o zi după ce Putin a acuzat forțele ucrainene că au efectuat un atac ce a deteriorat un pod rutier și feroviar emblematic care leagă Crimeea de Rusia. Ucraina nu și-a revendicat oficial responsabilitatea pentru explozie.

„Dacă încercările de a comite acte teroriste pe teritoriul nostru continuă, răspunsurile Rusiei vor fi dure și amploarea lor va corespunde nivelului de amenințare la adresa Rusiei”, a spus Putin la o ședință a Consiliului de Securitate de luni. „Nimeni nu ar trebui să aibă îndoieli”, a adăugat el.


Putin a spus că „atacuri masive” au vizat infrastructura energetică și de comunicații din Ucraina, precum și instalațiile de comandă militară. Afirmațiile sale au fost, însă, contrazise de dovezile de pe rețelele sociale, unde se vede că rachetele au lovit cel mai popular parc din Kiev, un pod pietonal proeminent și alte infrastructuri civile din centrul capitalei, scrie Bloomberg.

Bombardamente masive în Kiev

Primarul Kievului, Vitaliy Klitschko, a declarat că exploziile au lovit cartierul Shevchenkivskyy din centrul orașului, informează Mediafax. Potrivit serviciilor de urgență ucrainene, mai multe persoane au fost ucise și rănite. Nu se știe exact câte persoane au murit sau au fost rănite.

Imaginile și videoclipurile de pe rețelele de socializare arată fumul care se ridică deasupra clădirilor din mai multe părți ale Kievului.

Capitala a fost supusă unor bombardamente grele la începutul războiului, dar în ultimele luni a fost un calm relativ.

Un consilier al președintelui a scris pe Twitter, numind din nou Rusia un stat terorist, publicând fotografii cu clădiri în flăcări.” De asemenea, luni dimineață, 10 octombrie, s-au înregistrat explozii în Dnipro și Zaporojie.

Presa locală raportează explozii și în Lviv și Ternopil.

„O clădire rezidențială cu mai multe etaje a fost distrusă din nou. Există victime”, a postat guvernatorul regiunii Zaporojie, Oleksandr Starukh, pe aplicația de mesagerie Telegram.

Comentarii
  • România N.A.T.O

  • Vasile Pascanu

    Putin chiar că-i tra la, la! Se plânge că-l atacă ucrainienii. Pe vremuri, un bătăuș notoriu dint-un sat de pe malul Moldovei, făcea scandal la orice petrecere din localitate, bătându-și consătenii, dar tot el țipa cât îl țineau rărunchii: -Nu mai dați, că mă dor…pumnii!!! Exact așa procedează și zăludul de la Kremlin!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *