Prima pagină » Razboi în Ucraina » Vladimir Putin a semnat tratatele de anexare a teritoriilor din Ucraina

Vladimir Putin a semnat tratatele de anexare a teritoriilor din Ucraina

30 sept. 2022, 11:06,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Vladimir Putin a semnat vineri tratatele de anexare a teritoriilor din Ucraina, a anunţat Kremlinul, într-o escaladare majoră a războiului pe care Rusia îl poartă de şapte luni. Conform agenției de presă rusească TASS, decizia lui Vladimir Putin se bazează pe ”normele universale ale dreptului internațional”

Au fost organizate referendumuri în mai multe regiuni ale Ucrainei. Referendumurile nu sunt recunoscute de Occidentul care acuză un simulacru. Pe de cealaltă parte, peste 90% dintre cetățenii din aceste regiuni au votat pentru alipirea teritoriilor la Rusia, informează Moscova.

Vladimir Putin a semnat pentru anexarea teritoriilor Ucrainei la Rusia

Conform celor de la TASS (agenția de știri oficială din Rusia), Vladimir Putin a semnat vineri decretul de anexare a teritoriilor Ucrainei la Rusia. Din aceste considerente, începând de astăzi, 30 septembrie 2022, Zaporojie şi Kherson sunt parte integrantă a Rusiei, din punctul de vedere al oficialităților de la Kremlin. În schimb, Occidentul a declarat că nu o să recunoască independența acestor teritorii și vor continua să le declare ca fiind ale Ucrainei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la Kremlin, la ora 15:00, va avea loc o ceremonie de semnare a tratatelor de aderare cu patru noi teritorii – republicile populare Donețk și Lugansk (DPR și LPR), precum și regiunile Zaporojie și Herson.

Lucrurile sunt destul de îngrijorătoare pentru că Rusia are scris în constituția ei faptul că poate recurge la orice modalitate de apărare dacă un teritoriu îi este atacat. Concret, președintele Vladimir Putin se poate folosi de forța nucleară dacă cele patru regiuni vor fi atacate:

(…) Există o posibilitate să se folosească armele nucleare împotriva Rusie. Nu vom permite astfel de tratamente. Trebuie să le amintim că țara noastră au diverse arme de distrugere și avem componente care sunt mai mai avansate decât cele NATO. Vom folosi toate mijloacele noastre. Vom face acest lucru, chiar dacă încearcă să ne șantajeze nuclear. a explicat Vladimir Putin.

Volodimir Zelenski, declarații despre anexarea teritoriilor

Volodimir Zelenski a reacționat la intenția de anexare a teritoriilor. Acesta a explicat faptul că Rusia nu va obține noi teritorii în Ucraina și i-a îndemnat pe ruși să protesteze și să-l dea jos pe Vladimir Putin:

” Acest lucru poate fi încă oprit. Iar pentru asta trebuie să opriți acea singură persoană din Rusia care își dorește războiul mai mult decât viața. Viața voastră, cetățeni ai Rusiei. Rusia nu va obține un nou teritoriu al Ucrainei ” explica președintele Ucrainei.

Din alte considerente, sabotajul conductei Nord Stream și anexarea regiunilor din Ucraina ar putea să genereze un război mondial care s-ar putea dovedi unul apocaliptic pentru umanitate. Recent, Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia, ceea ce înseamnă sute de mii de alți soldați pregătiți să intervină în Ucraina. Asta în condițiile în care țara puternic afectată de război primește zilnic sute de echipamente militare de la NATO sau alte țări. În încheiere precizăm că Vladimir Putin va ține un discurs despre anexare începând cu ora 15.00, discurs care va putea fi urmărit pe BZI.RO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *