Prima pagină » International » Vladimir Putin a fost ținta mai multor tenative de asasinat. Cum a scăpat președintele Rusiei și cine i-a pus gând rău

Vladimir Putin a fost ținta mai multor tenative de asasinat. Cum a scăpat președintele Rusiei și cine i-a pus gând rău

09 mart. 2022, 18:00,
în International

Președintele Rusiei, Vladimir Putin este la ora actuală cel mai controversat om politic din întreaga lume, însă puțini sunt cei care știu că acesta a fost ținta mai multor tenative de asasinat. Iată cum a trecut pe lângă moarte președintele Rusiei, dar și cine sunt cei care i-au pus gând rău!

Vladimir Putin a fost ținta unei tentative de asasinat în urmă cu 22 de ani, mai exact în data de 24 noiembrie 2000. Incidentul a avut loc în timpul unei înmormântări din orașul său natal St. Petersburg.

Tentativa de asasinat nu a fost provocată de un om cu probleme psihice, ci chiar de un grup bine organizat. Vigilența serviciului federal de gardă a făcut ca liderul rus să scape cu viață din prima încercare de a fi ucis.

Președintele Rusiei a scăpat pentru a doua oară de la moarte în același an

Anul 2000 a fost destul de încărcat cu evenimente nu tocmai plăcute. Tot în același an președintele Rusiei a scăpat pentru a doua oară de la moarte. Potrivit unui documentar al celor de la ”Gruge”, Vladimir Putin ar fi fost ținta a cel puțin 7 tentative de asasinare.

Vladimir Putin a recunoscut că a fost țina unor tentative de asasinat

Vladimir Putin a recunoscut în cadrul unui interviu, în anul 2017, faptul că a cerut sfatul unui lider cu mai multă experiență în ceea ce privește această problemă. Fidel Castro, președintele Cubei, a fost ținta a peste 600 de tentative de asasinat.

„Castro mi-a spus: Știi de ce încă trăiesc?. De ce?. Pentru că întotdeauna mă ocup personal de securitatea mea!”, a spus Vladimir Putin în cadrul interviului.

Se pare că Vladimir Putin beneficiază de cel mai înalt nivel de securitate din lume. Potrivit rbth.com gărzile de corp al liderului rus sunt alese cu atenție.

Gărzile de corp trebuie să aibă o rezistență fizică de fier și calități precum „psihologia operațională” și capacitatea de a îndura temperaturi foarte scăzute. Simultan, aceștia sunt înarmați cu pistoale Vector de fabricație rusă, încărcate cu gloanțe care străpung armura.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *