Prima pagină » Razboi în Ucraina » Vladimir Putin a discutat cu Erdogan despre solicitările Rusiei pentru un acord de pace cu Ucraina

Vladimir Putin a discutat cu Erdogan despre solicitările Rusiei pentru un acord de pace cu Ucraina

18 mart. 2022, 18:30,
în Razboi în Ucraina

Este a treia săptămână în care armata rusă atacă mai multe orașe importante din Ucraina. Președintele Vladimir Putin a avut o conversație cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, pentru a discuta despre un acord de pace cu țara afectată.

Iată care sunt cerințele acestuia! Vladimir Putin nu pare că vrea să încheie prea curând acest război, care a înspăimântat o lume întreagă. Acesta a discutat recent cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, despre un acord de pace cu țara condusă de Volodimir Zelenski. Iată care sunt cerințele sale!

După discuția telefonică, jurnaliștii BBC au luat legătura cu principalul consilier și purtător de cuvânt al președintelui Turciei, Ibrahim Kalin. Acesta a luat parte la convorbirea dintre cei doi lideri.

Vladimir Putin a discutat cu Erdogan despre condițiile de pace în Ucraina

Potrivit purtătorului de cuvânt Ibrahim Kalin, primele patru solicitări ale președintelui rus nu sunt foarte greu de îndeplinit pentru Ucraina. Acestea sunt: neutralitatea Ucrainei, un proces de dezarmare a țării atacate pentru ca Rusia să se asigure că nu este o ameninţare pentru ea, țara condusă, să ofere o „protecţie’ a limbii ruse pe teritoriul ei și dezanificarea țării.

A doua categorie de solicitări expuse de Vladimir Putin sunt ceva mai greu de îndeplinit de către Ucraina, pentru care cei doi președinți ar trebui să se întâlnească fizic. Ibrahim Kalin nu a detaliat aceste solicitări, dar a amintit că au legătură cu Dombas şi Crimeea.

Ce spun jurnaliștii BBC

Jurnaliștii BBC susțin că solicitările președintelui rus nu sunt atât de dure pe cât se temeau unii oameni. Ba mai mult decât atât, ei susțin că Vladimir Putin are un control puternic asupra mass-mediei ruse, motiv pentru care ar putea prezenta orice acțiune ca fiind o victorie majoră.

„Cu toate acestea, solicitările preşedintelui Putin nu sunt atât de dure pe cât se temeau unii oameni şi abia par să merite toate violenţele, vărsările de sânge şi distrugerile pe care Rusia le-a vizitat asupra Ucrainei. Având în vedere controlul său greu asupra mass-mediei ruse, nu ar trebui să fie prea greu pentru el şi acoliţii săi să prezinte toate acestea ca pe o victorie majoră”, scriu cei de la BBC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`