Prima pagină » Actualitate » Vlad Voiculescu, despre cauza incendiului la Institutul „Matei Nasta“: „Nu am informații că în clădirea respectivă ar fi fost alte surse de încălzire”

Vlad Voiculescu, despre cauza incendiului la Institutul „Matei Nasta“: „Nu am informații că în clădirea respectivă ar fi fost alte surse de încălzire”

29 ian. 2021, 11:16,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a vorbit despre posibila cauză a incendiului la Institutul „Matei Nasta“.

Vlad Voiculescu a declarat că nu există informații legate de existența unor surse de încălzire suplimentare în cadrul unui pavilion al Spitalului „Matei Balş“. Reacția minsitrului vine după ce s-a spus că incendiul s-ar fi produs de la o aerotermă.

„Nu am informații că în clădirea respectivă ar fi fost alte surse de încălzire… Repet, nu am informații că în acea clădire ar fi fost nevoie de o sursă suplimentară de încălzire. Știm însă că spitalul a fost afectat de problemele termice din Capitală.

În acest moment există o anchetă a poliției și un control al corpului premierului și ministrului Sănătății. Încercăm să aflăm ce s-a întâmplat… Există responsabili și există responsabilități. Intervenția a fost extrem de rapidă și de eficientă. Pompierii au intervenit prompt și au fost făcute rapid transferurile. Incendiul a fost relativ violent… S-a întâmplat în doar câteva minute”, a declarat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu: „Există două piste privind cauza incendiului“

După lichidarea incendiului, ministrul Educației a spus că sunt două piste în ceea ce privește cauza incendiului.

„Momentan nu este clar. Vin de la Matei Balş am văzut clădirea. Evident că a fost un incendiu violent. (…) Sunt 2 piste: o problemă punctuală, o greşeală individuală (…) datoria noastră este să ne uităm la greşelile de sistem. Aştept să văd rapoartele de control care s-au făcut, am cerut toate aceste rapoarte din ultimele 6 luni”, a mențioant Vlad Voiculescu.

Incendiu la Institutul „Matei Balş”

Un incendiu a izbucnit în vineri dimineaţă într-un corp de clădire al spitalului Matei Balş. Au fost evacuaţi în jur de 120 de pacienţi. Iniţial autorităţile au anunţat trei victime, iar un pacient în stare gravă a fost intubat, dar a murit şi el.

Comandantul Orlando Șchiopu, cel care a coordonat intervenția de la Institutul Matei Balș din Capitală, a anunțat că 102 persoane au fost evacuate în urma incendiului care a afectat instituția vineri dimineața.

Rudele pacienților internați la Institutul Matei Balș, unde un pavilion a luat foc în această dimineață, s-au adunat în fața spitalului pentru a afla informații despre cei dragi. 4 oameni au murit și peste 100 de pacienți au fost transferați fie în alte spitale, fie în alte pavilioane ale institutului.

Premierul Florin Cîțu a trimis Corpul de Control la Institutul „Matei Balş“

Premierul Florin Cîţu a trimis Corpul de Control la Institutul de boli infecţioase „Matei Balş”, în urma incendiului în care au murit patru oameni vineri dimineaţa.

„În aceasta dimineață o tragedie a lovit Bucureștiul. Din păcate, cu victime. În primul rând transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate. Din primul moment am activat Planul Roșu și împreună cu Ministerul de Interne și prefectul municipiului București am luat toate măsurile ca situația să fie stabilizată rapid. În același timp au fost identificate locuri în alte spitale din București unde au fost transferați imediat mai mulți pacienți.

M-am asigurat că transferul s-a făcut în condiții sigure. Un lucru este cert, de aceasta dată reacția autorităților a fost eficientă și rapidă. Despre cauze și responsabili discutăm după ce avem toate informațiile”, a transmis Florin Cîţu pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *