Prima pagină » National » Vlad Voiculescu anunță că Bucureștiul ar putea fi carantinat: „Ajungem acolo în câteva zile”

Vlad Voiculescu anunță că Bucureștiul ar putea fi carantinat: „Ajungem acolo în câteva zile”

21 mart. 2021, 19:20,
Bianca Rebegea, în National

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a anunțat că Bucureștiul ar putea fi carantinat: „După 6 la mie o să revizuim toate criteriile pentru impunerea carantinei”.

„După o rată de 6 la mie nu putem exclude carantinarea Bucureștiului. Ajungem acolo în câteva zile. După 6 la mie o să revizuim toate criteriile pentru impunerea carantinei”, a declarat duminică Vlad Voiculescu.

În luna martie, rata de incidență este într-o continuă creștere în București. Dacă în 1 martie era înregistrată o rată de 2,48, în 21 martie a ajuns la 5,33 la mie.

Medicul Radu Țincu: „Cel puțin pentru București, în acest moment, există o mare presiune pe sectorul ATI”

Duminică, 21 martie, medicul Radu Țincu a vorbit despre o posibilă carantinare a Bucureștiului. Medicul toxicolog la Spitalul Floreasca a declarat că este nevoie de o imunizare colectivă care să depăşească 70%, pentru a evita carantinarea Capitalei.

El a adăugat că fiecare dintre români participă la eradicarea pandemiei prin respectarea măsurilor de protecţie stabilite, care până în urmă cu câteva săptămâni au dat rezultate, prin scăderea numărului de infectări. Cu toate acestea, medicul consideră că cea mai bună soluţie ar fi o imunizare colectivă, care să depăşească 70%.

„Nimeni nu își dorește carantinare a nici unei localități, însă evoluția epidemiologică este cea care poate să impună astfel de măsuri. Întru-un fel arăta 6 la mie vara trecută când eram în ATI cu 200-300 de persoane, altfel arată 6 la mie când avem peste 1.300 de pacienți în ATI. Cred că un factor extrem de important în luarea acestei decizii, dincolo de rata aceasta de transmitere și de incidență, este determinată de capacitatea sistemului sanitar de a prelua acești bolnavi. Cel puțin pentru București în acest moment există o mare presiune pe sectorul ATI. Sunt foarte mulți pacienți care nu pot fi preluați din camerele de gardă”, a spus medicul Radu Ţincu.

Alin Stoica, prefectul Capitalei: „Este posibil să se ia măsura carantinării zonale”

Prefectul Alin Stoica spune că autoritățile nu intenționează să introducă noi restricții, însă controalele se vor intensifica. Chiar și așa, carantinarea Capitalei nu este exclusă.

„Sunt măsurile sanitare, igiena, masca, să nu ne deplasăm să creăm aglomerație în mijloacele de transport în comun, să nu punem în pericol sănătatea celorlalți. Școlile funcționează și ele cu restricții, și aici măsurile sanitare trebuie respectate și aici. Având în vedere faptul că rata a crescut cu jumătate de punct procentual, mâine voi avea discuții cu INS și DSP pentru a vedea ce măsuri pot fi luate dacă rata crește peste 6 la mie.  Dacă ajungem peste 6 la mie, nu se vor putea face cursuri. Este posibil să se ia măsura carantinării zonale”, a declarat Prefectul Capitalei.

Prefectul Capitalei a mai spus că nu se pune problema carantinării anumitor sectoare din Capitală.

„Nu cred că este o măsură eficientă. Un oraș nu poți să-l carantinezi pe bucățele, ca și cum am încerca să carantinăm zona asta de aici, cu o grămadă de artere, ar fi imposibil acest lucru, nu cred că se poate. În ceea ce privește carantinarea zonală, nu avem acum alte măsuri de luat în calcul, dar, în măsura în care ni se vor indica aceste măsuri ca fiind utile pentru menținerea sub control a situației, atunci le vom lua, bineînțeles“, a precizat prefectul Alin Stoica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *