Prima pagină » Actualitate » Vlad Voiculescu a pierdut sprijinul USR-ului! Ministrul Sănătății la un pas de remaniere – SURSE
Vlad Voiculescu a pierdut sprijinul USR-ului! Ministrul Sănătății la un pas de remaniere - SURSE

Vlad Voiculescu a pierdut sprijinul USR-ului! Ministrul Sănătății la un pas de remaniere – SURSE

26 mart. 2021, 13:47,
George Cristian în Actualitate

Controversatul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu ar fi pierdut sprijinul politic al USR-ului. Conform unor surse antena3.ro, ministrul nu mai este susţinut de cei din USR. Decizia ar veni ca urmare a multor controverse în care a fost implicat ministrul de la începutul mandatului.

Ba mai mult, mulţi dintre liderii USR îşi doresc demisia de onoare a lui Vlad Voiculescu. Acest lucru ar fi preferabil pentru a nu declanşa o criză în coaliţia de guvernare.

Vlad Voiculescu presat de USR pentru a-și prezenta demisia

Sursele antena3.ro au afirmat că în aceste momente există un conflict deschis între mai mulţi lideri din USR. O bună majoritate dintre aceştia îl presează pe ministrul Vlad Voiculescu să îşi prezinte demisia, dar se pare că Dacian Cioloș incă este un susţinător al acestuia.

După demisia lui Vlad Voiculescu, liderii l-ar putea propune la ministerul Sănătății pe Adrian Wiener Demersul este susţinut şi de premierul Florin Cîţu şi preşedintele Klaus Iohannis, în timp ce Dacian Cioloş a rămas singurul susţinător.

Vlad Voiculescu, un eșec al ministerului Sănătății

Incă de la începutul mandatului, Vlad Voiculescu și-a arătat incapacitatea de a conduce ministerul. Acesta a intrat deseori în diverse conflicte şi a făcut mai multe gafe. De exemplu, ministrul a postat pe o reţea de socializare faptul că se duce la o piesă de teatru, asta în timp ce Bucureștiul se confrunta cu un val de infectări cu COVID-19. Un alt lucru negativ la adresa lui Vlad Voiculescu este reprezentat si de incapacitatea acestuia de a mări locurile la Terapie Intensivă. Din aceste considerente, președintele Klaus Iohannis l-ar vrea, potrivit surselor, remaniat pe ministru.

O altă problemă apărută in spatiul public este cea cauzată de demisia lui Răzvan Cherecheș, specialist în sănătate publică și care ocupa funcția de consilier onorific în MS. Acesta a s-a arătat nemulțumit de faptul că oficialii din minister nu comunică într-un mod eficient și, în pofida faptului că a propus măsuri eficiente și bazate pe articole științifice, nu a fost luat în seamă. Oricum, de la venirea lui Vlad Voiculescu în fruntea MS, oficialii au arătat o lipsă mare în comunicarea cu publicul.

În pofida numărului mare de consilieri, Vlad Voiculescu este nevăzut în spațiul public, ba mai mult, acesta și-a delegat aproape toate atribuțiile către consilierii acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *