Prima pagină » Actualitate » Vlad Voiculescu a părăsit Ministerul Sănătății pe uşa din spate după ce a fost demis de premierul Florin Cîțu
Vlad Voiculescu a părăsit Ministerul Sănătății pe uşa din spate după ce a fost demis de premierul Florin Cîțu

Vlad Voiculescu a părăsit Ministerul Sănătății pe uşa din spate după ce a fost demis de premierul Florin Cîțu

15 apr. 2021, 10:29,
George Cristian în Actualitate

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost în seara de miercuri, 14 aprilie, la minister de unde a plecat pe ușa din spate pentru a evita orice întrebare pe care presa ar putea să i-o adreseze

Unul dintre principalele motive pentru care ministrul a fost demis a fost şi slabă comunicare pe care Vlad Voiculescu o avea cu populaţia dar şi cu premierul. Acest lucru s-a resimţit şi în momentul în care Voiculescu a părăsit ministerul definitiv!

Vlad Voiculescu a plecat de la Ministerul Sănătății pe ușa din dos

Conform jurnaliştilor acreditați la Ministerul Sănătății, Vlad Voiculescu a ajuns la minister în jurul orei 20.00, în seara zilei de miercuri, 14 aprilie 2021. Jurnaliştii au aşteptat degeaba un punct de vedere din partea fostului ministru care s-a comportat exact cum s-a comportat în timpul mandatului său evitând orice contact cu presa.

„Cum în partea din spate a clădirii există o curte interioară unde jurnaliștii nu au acces, ministrul demis al Sănătății s-a urcat în mașină, cu șoferul și SPP-istul pe locurile din față, și a ales să părăsească sediul instituției pe ușa din spate, evitând să dea ochii cu jurnaliștii și să facă vreo declarație, așa cum a făcut de altfel în cea mai mare parte a celui de-al doilea mandat de ministru al Sănătății”, informează jurnalista Alina Neagu în Hotnews.ro

Vlad Voiculescu ar fi luat această decizie din cauză că o mare parte a presei i-ar fost ostilă pe parcursul celor nici 4 luni de mandat.

Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a fost demis în cursul zilei de miercuri, 14 aprilie 2021, de către premierul Florin Cîțu. Premierul i-a reproşat acestuia mai multe lucruri iar picătura care a umplut paharul a fost ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, ordin ce privește carantinarea unor localități din România.

De altfel, mai mulţi avocaţi susţin că ordinul este unul ilegal şi că va fi atacat în justiţie. Totuşi, premierul Florin Cîțu care asigură interimatul Ministerului Sănătății a restras actul normativ.

Ordinul prin care se instituie regula carantinării unei localități pentru o rată a infectării de 3 la mie (de două ori și jumătate mai mică decât cea de până ieri) este nu numai ilegal, este un act administrativ inexistent, pentru lipsa dreptului de semnătură. În plus, este un abuz în serviciu penal. declara avocatul Gheorghe Piperea

În fine, USR-PLUS a ameninţat cu ieşirea de la guvernare din cauza faptului că premierul ar fi luat decizia de demitere fără să se consulte cu aceştia. Dan Barna a fost extrem de vocal pe faptul că premierul a luat decizia asta. Barna a declarat că decizia confirmă imaturitate politică și că, din această perspectivă, coaliția nu mai poate exista.

„Preluarea de către mine a interimatului la Ministerul Sănătății e o decizie luată fără consultare, unilaterală și confirmă imaturitate politică. S-a discutat de evaluarea și dreptul premierului de a evalua miniștri. Demisia din această dimineață nu s-a bazat pe nicio evaluare. Înțeleg că premierul și-a asumat unilateral această decizie. O coaliție nu poate exista decât în condiții de respect. Nu există o astfel de evaluare. Cerem o întâlnire de urgență a coaliției pentru a avea o ședință pentru a discuta retragerea încrerederii premierului Cîțu și continuarea guvernării”, a declarat Dan Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024