Prima pagină » National » Vlad Pascu ar putea face închisoare pe viață!? Adrian Cuculis, avocatul care reprezintă familia Robertei, a făcut declarații incrediile

Vlad Pascu ar putea face închisoare pe viață!? Adrian Cuculis, avocatul care reprezintă familia Robertei, a făcut declarații incrediile

08 sept. 2023, 11:10,
BZI.ro, în National

Există posibilitatea ca Vlad Pascu să primească o pedeapsă cu închisoarea pe viață! În prezent, avocatul familiei Robertei, una dintre cele două victime ale accidentului de la 2 Mai, a solicitat modificarea încadrării juridice a faptei comise de către tânărul în vârstă de 19 ani. Dacă Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia va analiza dosarul transmis de către Adrian Cuculis, situația ar putea suferi o schimbare semnificativă.

La aproape o lună de la momentul în care tânărul a condus sub influența drogurilor și a provocat o tragedie, destinul său ar putea suferi o schimbare neașteptată. În primul rând, deoarece a încălcat legea Anastasia prin conducerea sub influența substanțelor interzise, nu ar putea beneficia de suspendarea executării pedepsei, ci ar putea primi doar o pedeapsă cu executare. Conform Articolului 178 din Codul Penal, încadrarea sa în categoria omorului din culpă ar putea atrage o pedeapsă de la 5 la 15 ani de închisoare, la care s-ar putea adăuga până la 3 ani suplimentari pentru uciderea a două sau mai multe persoane, conform prevederilor legii.

Vlad Pascu ar putea face închisoare pe viață!?

Avocatul care luptă pentru dreptatea Robertei, tânăra în vârstă de 20 de ani, a sugerat ca Vlad Pascu să fie condamnat la închisoare pe viață. El susține că incidentul de la 2 Mai nu poate fi considerat un omor din culpă, ci un omor calificat și o tentativă de omor calificat.

„În cazul accidentului de la 2 Mai am cerut Parchetului să constate că infracțiunea săvârșită este una cu intenție directă și ca atare să îi schimbe încadrarea faptei lui Vlad Pascu din ucidere din culpă în omor calificat și tentativă la omor calificat.

În mod normal ar trebui să fie admisă și trimis dosarul către Tribunalul Constanța”, spune Adrian Cuculis.

Ce s-a întâmplat în urmă cu aproximativ o lună la 2 Mai

Vlad Pascu rămâne în continuare în închisoare, după ce în dimineața zilei de 19 august 2023 a condus sub influența drogurilor și a lovit un grup de tineri cu mașina, doi dintre aceștia pierzându-și viața în urma impactului violent.

Imediat după producerea tragediei, individul a părăsit imediat locul faptei, fără a lua în considerare consecințele. După câteva minute, polițiștii l-au capturat în zona Vama Veche și l-au reținut, în prezent fiind acuzat de omor din culpă, vătămare corporală din culpă, fugă de la locul accidentului și conducerea sub influența substanțelor psihoactive.

Chiar dacă are doar 19 ani și provine dintr-o familie înstărită, părinții săi nu l-au vizitat niciodată în timpul detenției.

Conform informatiilor provenite din surse externe, tatăl individului în vârsta de 19 ani a părăsit țara, în timp ce mama acestuia a plecat de la domiciliu și se ascunde pentru a evita atenția jurnaliștilor. În plus, se spune că femeia a preferat să se sustragă și de la atenția vecinilor, deoarece aceștia o critică pentru acțiunile sale.
În prezent, avocatul familiei Robertei, Adrian Cuculis luptă pentru ca Vlad Pascu să primească o pedeapsă cu închisoarea pe viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *