Prima pagină » Local » Vizita Ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie la Iași – FOTO, VIDEO. LIVE VIDEO

Vizita Ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie la Iași – FOTO, VIDEO. LIVE VIDEO

13 iul. 2020, 09:00,
George Cristian în Local

Ministrul Educației și Cercetării (MEC) Monica Anisie va fi prezenta la Iași, luni, 13 iulie 2020. Aceasta se va întâlni cu prof. dr. Genoveva Aurelia Farcas, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ). Va fi prezent și Costel Alexe, Ministrul Mediului.

Vor fi abordate aspecte de recent încheiatul an scolar 2019-2020, examenele naționale de Bacalaureat și Evaluarea Națională 2020. De asemenea, se va aborda și pregătirea examenilor de titularizare sau definitivat.

UPDATE 13 iulie 2020. 9.15: Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a ajuns la sediul IȘJ Iași. Alături de ministrul Mediului, Costel Alexe şi prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraș, Monica Anisie se întâlneşte cu şefa IȘJ Iaşi prof. dr. Genoveva Farcaş. La intrarea în sediu, Ministrului Educaţiei i s-a luat temperatura.

Ministrul Educației și Cercetării (MEC) Monica Anisie va fi prezentă la Iași, luni, 13 iulie 2020

Monica Anisie va fi prezentă la Iași unde va avea o serie de întrevederi cu prof. dr. Genoveva Fărcaş. Subiectele abordat vor fi ample şi se vor axa pe situaţia încheierii anului şcolar 2019-2020, despre examenele naţionale dar şi despre Bacalaureat. În altă ordine de idei, Monica Anisie va vorbi şi despre examenele de titularizare sau definitivat.  La conferinţa de presa va fi şi Ministrul Mediului, ieşeanul Costel Alexe.
Nu în ultimul rând, se vor mai puncta și elemente ce țin de proiectele derulate de Inspectorul Școlar Județean (IȘJ) Iași în perteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, cele pe fonduri europene și care vizează resursa umană din educație, infrastructura și elevii. Ministrul Educației va efectua și o vizită la o unitate școlară din județul Iași.

Monica Anisie a vorbit despre titularizări

Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării a vorbit, în urmă cu ceva timp, despre suspendarea examenelor de titularizare. Într-o declaraţie de presă, Monica Anisie a explicat faptul că examenul de titularizare a fost suspendat până la momentul depăşirii stării de alertă. Cadrul legal impunea ministerului luarea acestei decizii. Conform declaraţiilor făcute de ministru, examenele vor fi reluate după încetarea stării de alertă:

„Examenul de titularizare a fost suspendat până la momentul încetării stării de alertă. Cadrul legal impunea Ministerului Educaţiei să ia această măsură. După cum bine se ştie, prin Legea 55 a fost introdus de grupul parlamentar PSD un articol, articolul 27 alineatul 3, prin care s-a impus autorităţii publice sau instituţiei publice să nu mai poate organiza niciun fel de concurs. Asta a însemnat să suspendăm acest examen de titularizare pentru profesori şi imediat ce va înceta starea de alertă şi vom avea posibilitatea susţinerii acestui examen, o să îl susţinem”, a spus Monica Anisie la Realitatea Plus.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024