Prima pagină » Local » Vizită de gradul zero la Consiliul Județean Iași. Ambasadorul Italiei în România, Alfredo Maria Durante Mangoni, a vorbit despre o colaborare economică cu județul Iași – FOTO

Vizită de gradul zero la Consiliul Județean Iași. Ambasadorul Italiei în România, Alfredo Maria Durante Mangoni, a vorbit despre o colaborare economică cu județul Iași – FOTO

10 aug. 2022, 02:00, 1 ,
Andreea Andrei în Local

Ambasadorul Italiei în România, Alfredo Maria Durante Mangoni, a vorbit despre o colaborare economică cu județul Iași a mai multor comunități din Italia. Acesta s-a întâlnit cu reprezentanții Consiliului Județean Iași

Reprezentanții Consiliului Județean Iași au mulțumit pentru suportul arătat de statul italian pentru românii plecați în peninsulă. Ambasadorul Italiei în România, Alfredo Maria Durante Mangoni, și-a arătat deschiderea ca anumite regiuni ale Italiei să aibă colaborări economice cu județul Iași. La momentul actual, sunt peste 500 de companii care funcționează în Iași cu un capital italian.

Ambasadorul Italiei în România, Alfredo Maria Durante Mangoni, dorește o colaborare economică cu județul Iași

Reprezentanții Consiliului Județean Iași au avut ocazia de a se întâlni într-o vizită oficială a ambasadorului Italiei în care au discutat cu Alfredo Maria Durante Mangoni despre o mai bună colaborare economică între cele două țări, axându-se pe județul Iași și pe nenumăratele oportunități prezente. Ambasadorul s-a arătat deschis către acest tip de relație, iar membrii Consiliului Județean Iași i-au mulțumit pentru suportul pe care Italia îl arată emigranților români.

„Este o prioritate să consolidăm relațiile internaționale cu acele comunități în care românii și ieșenii sunt reprezentativi, iar Italia este, cu siguranță, una dintre țările cu cele mai mari comunități de români. Avem un obiectiv important, acela de a încheia acorduri de înfrățire cu regiuni din Italia și să punem bazele unor proiecte transfrontaliere comune prin care să valorificăm legăturile culturale și comerciale româno-italiene. Astfel, vom crea oportunități importante și pentru județul Iași, printr-o mai bună colaborare cu administrațiile italiene, cu mediul academic, cu mediul de business și nu numai”, a declarat Sorin Afloarei, vicepreședintele Consiliului Județean Iași.

Prioritizarea relațiilor externe pentru creșterea economică

Reprezentanții Consiliului Județean Iași consideră că este o prioritate consolidarea relațiilor internaționale. Aceștia susțin că Italia, fiind o țară în care foarte mulți cetățeni români au plecat, este un pion important în crearea unor colaborări cultural-economice și nu numai.

Unul dintre proiectele cheie pe care Consiliul Județean le are în derulare și care poate fi un mare ajutor în dezvoltarea economică a Iașului este parcul industrial de la Lețcani ce va aduce mulți investitori.

„Este o prioritate pentru administrația de la Consiliul Județean să consolideze relațiile internaționale, în special cu Italia, țară cu care avem schimburi comerciale stabile.

În Iași există 559 de companii cu un capital italian care activează în mai toate domeniile de activitate, precum HoReCa, auto, agricultură, construcții, advertising, comerț cu ridicata, consultanță, producție de energie electrică, transporturi, medicină, servicii și producție web.

Este o bază bună, dar sunt sigur că putem crește și mai mult prezența investitorilor italieni pe piața din Iași, mai ales după ce operaționalizăm Parcul Industrial de la Lețcani”, transmite Sorin Afloarei, vicepreședintele Consiliului Județean Iași.

Ambasadorul Italiei în România, Alfredo Maria Durante Mangoni, dorește o colaborare economică cu județul Iași în care să fie implicate mai multe regiuni din Italia. Consiliul Județean consideră că trebuie consolidate legăturile cu țara care atrage cei mai mulți români.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024