Prima pagină » Actualitate » Vizită de grad zero. Nancy Pelosi, omul lui Joe Biden, a aterizat în Taipei – LIVE VIDEO, FOTO

Vizită de grad zero. Nancy Pelosi, omul lui Joe Biden, a aterizat în Taipei – LIVE VIDEO, FOTO

02 aug. 2022, 17:44, 4 ,
BZI.ro, în Actualitate

Zborul SPAR19, care a decolat de dimineață din Kuala Lumpur, Malaysia, a aterizat marți, la ora 17:42, în capitala Taiwanului, Taipei.

La bordul aeronavei militare a SUA se află Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din Congresul american.

Site-ul FlightRadar24 a actualizat datele acestui zbor cu destinația și ora estimată a aterizării, după ce, pe cea mai mare parte a duratei de navigație, aceste date au lipsit.

Șefa Camerei Reprezentanților urmează să își petreacă noaptea de marți spre miercuri în Taiwan și să aibă, miercuri dimineață, o serie de întâlniri cu lideri locali.

SUA trimit avioane de luptă din Japonia spre Taiwan

Statele Unite au trimis avioane de vânătoare şi de realimentare în aer din Japonia spre Taiwan, în contextul apropierii de insulă a aeronavei care o transportă pe Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA.

Conform postului nipon NHK, opt avioane de vânătoare F-15 au decolat de la Baza aeriană americană Kadena, situată pe Insula japoneză Okinawa, spre Taiwan, pentru a escorta aeronava lui Nancy Pelosi, care se apropie de Aeroportul din Taipei. Avioanele de vânătoare vor realimenta în aer de la aeronave americane de tip KC-135.

Prezenţa aeriană americană are rolul de a descuraja orice acţiune de intimidare din partea Chinei, care este furioasă din cauza vizitei lui Nacy Pelosi în Taiwan.

Departamentul american al Apărării a intensificat prezenţa militară în zona Asia-Pacific în contextul vizitei lui Nancy Pelosi în Taiwan. În largul Taiwanului au fost trimise patru nave militare americane, inclusiv portavionul USS Ronald Reagan.

China a ridicat avioane de luptă

Avioane de luptă chineze au zburat marți aproape de așa-numita „linie mediană” care separă strâmtoarea Taiwan. Pe lângă avioanele de luptă, Beijingul a trimis mai multe nave militare în apropiere de linia de demarcație neoficială dintre China și Taiwan, o acțiune neobișnuită și considerată „extrem de provocatoare”, în ziua în care este așteptată o vizită în regiune a președintei Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, conform surselor citate de Reuters.

Înainte de a ateriza la Taipei, pe unul dintre zgârie-norii din capitala Taiwanului au fost afișate mesaje de mulțumire și de bun-venit pentru președinta Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi.

Ministrul chinez de externe Wang Yi a declarat marți că acei politicieni americani care „se joacă cu focul” în problema Taiwanului „nu vor sfârși bine”, potrivit unui comunicat al ministerului, citat de Reuters.

„Statele Unite vor fi cu siguranță responsabile (pentru consecințe) și vor trebui să plătească prețul pentru atacul lor asupra suveranității și securității Chinei”, a declarat și purtătoarea de cuvânt a diplomatiei chineze, Hua Chunying, potrivit AFP.

Comentarii
  • Peluza, vrea război. Filmul lui Borat, arată cum sunt americanii.

  • Pe americani îi mănâncă în kkurr ca pe maimuță. Vor musai peste tot războaie, sa domine ei totul și să mulgă de resurse ei totul. În fapt în spatele puterii politice americane se află în realitate doar interesele economice ale unor oameni foarte bogați, ale unor grupuri de interese. Prea se cred jandarmii lumii, iar pe unde au trecut sub pretextul misiunilor lor nobile de pace au lăsat pârjol, au jefuit și au distrus totul. Priviți un pic și la noi ce s a întâmplat cu gazele din Marea Neagră, tot la ei au ajuns, ca după aia sa ne vândă nouă licențe și bineînțeles gazele. Frumos, nu?!

  • Babeta afacerista multimilionara pe din dos nu sa dus de capul ei acolo ci la ordin politic !, asta o sai coste pe americanii de rind mliarde in timp ce o mina de politicieni si ”afaceristi” vor mai pune in cont propriu citeva miliarde iar in final probabil ca unii oameni de rind care se credeau ”liberi” vor fi dusi cu forta la un razboi care nu e al lor

  • SUA bate din usa in usa cu al 3lea razboi mondial 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *