Prima pagină » Titlurile zilei » Vitrine de prost gust și tonete ponosite, pe principalele artere ale Iașului! Pe bulevardele Păcurari și Independenței, mai multe magazine par a fi dintr-o altă eră – GALERIE FOTO

Vitrine de prost gust și tonete ponosite, pe principalele artere ale Iașului! Pe bulevardele Păcurari și Independenței, mai multe magazine par a fi dintr-o altă eră – GALERIE FOTO

13 ian. 2022, 02:00,
George Popa în Titlurile zilei

Pe bulevardele mari ale municipiului Iași există câteva magazine care au dat greș cu design-ul vitrinelor. Unele magazine de pe bulevardele Independenței și Păcurari par a fi prinse undeva în trecut. În vitrinele acestora, trecătorii pot vedea articole aruncate sau expuse pe umerașe, ce sunt agățate, la rândul lor, de niște sârme

În municipiul Iași, pe bulevardele Independenței și Păcurari, proprietarii unor magazine par să fi uitat de un aspect foarte important pentru o afacere profitabilă, mai exact despre amenajarea vitrinelor. Astfel, s-a creat un contrast puternic între magazinele cu vitrine strălucitoare, menite să fure privirile trecătorilor, și vitrinele vechi, slab iluminate și, pe alocuri, chiar de prost gust. Astfel, peisajul gri al bulevardelor Păcurari și Independenței este completat perfect de magazinele de la parterul blocurilor vechi.

Magazine de haine, saloane de coafură și, nu în ultimul rând, câteva restaurante fac parte din rândul micilor afaceri deschise chiar la bulevard. Patronii acestor firme nu au pus accent pe amenajarea vitrinelor. În unele cazuri, până și siglele magazinelor sunt „arse de soare” sau chiar rupte de grindină sau vânt. Mai mult, câteva spații comerciale au rămas doar cu lanțuri și lacăte pe uși și cu ferestrele prăfuite, deoarece, de ani buni, nimeni nu a mai călcat pe acolo.

Vitrine de prost gust, în mijlocul Iașului

Magazinele în care se vând haine au un potențial mare de prezentare a produselor, dar se pare că unii patroni se mulțumesc cu vitrinele învechite și de prost gust. Cele mai multe astfel de magazine, fie ele chiar și de tip second-hand, din Păcurari au în vitrine produse expuse pe umerașe, care sunt agățate, la rândul lor, de sârme întinse între doi pereți. În alte vitrine, trecătorii pot observa o gamă foarte largă de produse așezate aleatoriu. În vitrina unuia dintre magazinele din zona Păcurari tronează mai multe covoare rulate, deasupra cărora stau așezate diverse perechi de încălțăminte.

În colțul unui covor, într-un suport din plastic, destinat depozitării veselei, este așezat un făraș! Lângă setul inedit sunt așezate mai multe perechi de papuci de casă, șlapi cu Spider Man, galoși din cauciuc și încălțăminte sport. Orice trecător putea intui că magazinul vinde și haine, deoarece mai multe veste sunt atârnate printre rafturile din vitrină. De asemenea, în aceeași vitrină, puteau fi zărite din stradă și picioarele unui manechin care, probabil, purta o rochie frumoasă, însă costumația a fost acoperită de-a lungul timpului cu diverse reclame, lipite direct pe sticla vitrinei.

Între blocuri și magazine sunt câteva tonete care stau să cadă

Printre magazine, restaurante și saloane de coafură, trecătorii se pot opri la acele tonete care au rămas deschise pe bulevardul Păcurari. Însă cei care se opresc să cumpere câte ceva de la tonete trebuie să stea cu ochii-n patru, pentru a se feri în cazul în care una dintre ușile tonetelor s-ar desprinde și ar cădea. Se poate observa cu ochiul liber cât de înclinate stau unele uși și cum scârțâie când o rafală mai puternică de vânt le lovește.

În aceeași situație se află și o florărie deschisă într-o tonetă din termopan, în care se vând inclusiv aranjamente pentru Sărbătorile de iarnă, formate din globuri, crengi de brad și o lumânare. Însă exteriorul tonetei lasă de mult dorit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`