Daca vrei sa ramai insarcinata, e bine sa stii ca anumite minerale si vitamine sunt esentiale pentru ca organismul tau sa devina puternic si sanatos, astfel incat sa poarta purta fara probleme o sarcina.
in cazul in care alegi un supliment cu vitamine, special conceput pentru femeile care vor sa ramana insarcinate, trebuie sa fii atenta sa contina substantele mentionate in lista de mai jos. Desigur, poti obtine vitaminele necesare si din alimente, iar partenerul tau trebuie sa urmeze acelasi tratament. inainte de a lua suplimente, trebuie sa discuti cu medicul tau si sa iti faci analize de sange, ca sa vezi ce deficiente ai. La fel si partenerul tau.
Iata care sunt cele mai bune vitamine pentru a ramane insarcinata!
Vitamina A
Vitamina A ajuta la echilibrarea nivelului hormonal si scade riscul de avort in primele luni de sarcina. Se gaseste in alimente precum morcovi, cartofi dulci, spanac, varza kale, broccoli, dovleac.
Complexul de vitamine B
Acest complex de vitamine ajuta ovarele sa produca un ovul sanatos, viabil, in timpul ovulatiei. in special vitamina B6 creste nivelul de progesteron, care este esential ca sa poti tine sarcina. Complexul de vitamine B se gaseste in carne, oua, verdeturi, cereale integrale.
Ce trebuie sa stii despre sarcina si nu iti spune nimeni
Vitamina C
Vitamina C este esentiala pentru cresterea imunitatii, ajuta la asimilarea fierului si la producerea de progesteron. Poti lua vitamina C din fructe si legume, cele mai recomandate fiind citricele, rosiile, perele, ciresele, capsunile si cartofii.
Vitamina E
Vitamina E are un rol important pentru intinerirea organismului. Prin urmare, este firesc sa creasca si fertilitatea. Studiile au aratat ca aportul optim de vitamina E este necesar in special in perioada de conceptie, crescand sansele ca o femeie sa ramana gravida. Surse bogate in vitamina E sunt pestele si organele (inima, rinichi).
Vitamina D
Vitamina D are un rol important in producerea de hormoni sexuali. Studiile au demonstrat ca femeile infertile au un nivel foarte scazut de vitamina D in organism. De aceea, trebuie sa iei un supliment cu aceasta vitamina, pentru a stimula functionarea normala a ovarelor. Vitamina D se gaseste in lactate fortificate, peste gras, insa cel mai bine se obtine prin expunerea zilnica la soare.
Vitamina E
Este un antioxidant foarte puternic, iar in cazul barbatilor ajuta la producerea spermei de calitate. Vitamina E poate fi procurata din cartofi dulci, cereale integrale, verdeturi, nuci, alune, seminte.
Acidul folic
Aceasta substanta este esentiala pentru femeile gravide, pentru ca ajuta la dezvoltarea normala a fatului in primele saptamani de la conceptie. Doza zilnica recomandata este de 400 de micrograme. Acidul folic se gaseste si in cereale fortificate, suc de portocale si fasole. Totusi, este bine sa iei un supliment alimentar daca vrei sa ramai insarcinata, ca sa fii sigura ca nu ai deficit de acid folic.
inainte sa ramai insarcinata, ar trebui sa faci schimbari importante in viata ta. Alege o dieta echilibrata si sanatoasa, fa mai multa miscare si ia suplimente alimentare speciale.
In ce situatii testul de sarcina iese pozitiv fara sa fii gravida
Un produs foarte bun este Pregnacare Conception, tablete concepute speciale pentru gravide si pentru femeile care vor sa devina mame. Acest supliment contine un complex de vitamine si minerale care stimuleaza fertilitatea si pregatesc organismul pentru sarcina. Nu contine hormoni sau coloranti si este suficient sa iei o singura pastila pe zi, in timpul mesei. Poti lua acest supliment cu 3 luni inainte de momentul in care vrei sa ramai insarcinata.
Indiferent ce produs vei alege, trebuie sa citesti cu atentie ce contine, pentru a fi sigura ca organismul tau va primi toate vitaminele necesare. Discuta cu medicul tau si alege un supliment natural, fara conservanti sau chimicale.
Nu uita, suplimentele nutritive pe care le iei inainte si in timpul sarcinii nu trebuie sa inlocuiasca o dieta echilibrata, bazata pe fructe, legume si peste. Alimentele sunt cea mai pretioasa sursa de minerale si vitamine si iti pot oferi majoritatea substantelor nutritive de care ai nevoie pentru a putea da nastere unui copil sanatos.