Prima pagină » Sanatate » Vitamine pentru țiuit în urechi. 5 pași simpli pentru a elimina tinitusul în totalitate

Vitamine pentru țiuit în urechi. 5 pași simpli pentru a elimina tinitusul în totalitate

12 oct. 2023, 10:14,
BZI.ro, în Sanatate

Majoritatea persoanelor care suferă de dureri de cap sunt în căutarea de vitamine pentru țiuit în urechi. Trebuie să știi că nu există un tratament miraculos sau o vitamină specifică care să elimine tinitusul în totalitate. Cu toate acestea, există anumite măsuri pe care le poți lua pentru a gestiona simptomele și pentru a îmbunătăți calitatea vieții.

Este foarte important să eviți expunerea la zgomote puternice. Protejează-ți urechile în medii zgomotoase și evită ascultarea muzicii la un volum prea mare. De asemenea, pentru a scăpa de această problemă menține-ți tensiunea arterială sub control. Hipertensiunea arterială poate agrava tinitusul, așa că este important să îți controlezi tensiunea arterială.

Vitamine pentru țiuit în urechi. Sfaturi pentru calmarea disconfortului provocat de afecțiune

Tehnicile de relaxare, cum ar fi yoga sau meditația, pot ajuta la reducerea stresului, ceea ce poate ameliora simptomele tinitusului. De asemenea, o dietă echilibrată și sănătoasă poate susține sănătatea generală, inclusiv sănătatea urechilor. Este foarte important să eviți cofeina și nicotina. Aceste substanțe pot agrava tinitusul în anumite cazuri, deci este recomandat să le eviți.

Dacă ai tinitus, este important să consulți un medic sau un specialist în audiologie pentru a identifica cauza și pentru a discuta opțiunile de tratament și gestionare a simptomelor. De asemenea, pentru ameliorarea durerii ai putea să administrezi și anumite vitamine sau suplimente.

Tinitusul, adică senzația de țiuit în urechi, poate fi cauzată de mai mulți factori, și tratamentul specific depinde de cauza subiacentă. În unele cazuri, anumite suplimente și vitamine pot ajuta la gestionarea simptomelor tinitusului, dar este important să consulți întotdeauna un medic sau un specialist în audiologie înainte de a începe orice tratament suplimentar.

Pentru a calma acest disconfort trebuie să scapi de deficiența de zinc. Această deficiență poate fi legată de tinitus în unele cazuri. Suplimentele de zinc pot ajuta, dar trebuie să fie administrate sub supraveghere medicală, deoarece un exces de zinc poate fi dăunător. Magneziul poate ajuta la relaxarea mușchilor și poate avea un efect pozitiv asupra circulației sângelui. Deficiența de magneziu poate fi asociată cu tinitusul în anumite situații.

Lista cu suplimente pentru îmbunătățirea circulației sângelui. Ce să administrezi pentru a uita de această problemă

Deficiența de vitamina B12 a fost legată de probleme auditive, inclusiv tinitus. Un supliment de vitamina B12 poate fi util, mai ales în cazurile în care există o deficiență confirmată prin teste de sânge. Ginkgo Biloba este un supliment pe bază de plante care este folosit în mod tradițional pentru îmbunătățirea circulației sângelui. Unii oameni raportează îmbunătățiri ale simptomelor tinitusului după administrarea de ginkgo biloba, deși rezultatele variază.

Acizii grași omega-3, găsiți în uleiurile de pește, pot avea efecte antiinflamatoare și pot îmbunătăți circulația sângelui. Aceasta poate fi benefică în cazul tinitusului cauzat de probleme ale circulației. Coenzima Q10 este implicată în producția de energie celulară și poate avea efecte benefice asupra sănătății urechilor.

Este important de menționat că orice vitamine pentru țiuit în urechi pe care le iei trebuie întâi de toate recomandate de medicului tău, deoarece acestea pot interacționa cu alte medicamente sau condiții medicale pe care le ai. De asemenea, medicul poate recomanda teste pentru a determina dacă ai deficiențe specifice de nutrienți care ar putea contribui la tinitus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *