Prima pagină » Sanatate » Vitamine interzise în cancer: Unele vitamine pot stimula cancerul

Vitamine interzise în cancer: Unele vitamine pot stimula cancerul

27 ian. 2022, 16:43,
în Sanatate

Dacă ne interesăm bine asupra vitaminelor, vom găsi informația ca există unele vitamine interzise în cancer. Este puțin ciudat să aflăm că sunt posibile niște vitamine ce ne pot face rău, însă este adevărat și nu trebuie văzute ca ceva toxic. „Efectul rău” se manifestă doar în anumite condiții.

După cum știm vitaminele sunt niște substanțe chimice organice ce se găsesc în natură, dar sunt create și de propriul nostru organism (sintetizare proprie). În sângele ce circulă prin vene și artere se pot găsi o mulțime de substanțe, sistemul se numește circulator din pricina faptului că asta face, transportă substanțe.

persoana ce nu trebuie sa ia vitamine interzise in cancer

Vitamina A și C sunt recomandate persoanelor ce suferă de cancer

Ceea ce trebuie de înțeles din sintagma prezentată anterior este faptul că sunt o mulțime de substanțe transportate, acolo existând niște agenți chimici numiți radicali liberi ce pot provoca o serie de acțiuni mai puțin benefice corpului uman. Aici putem enumera apariția unor boli ale organelor sau a sistemelor de organe, căderea părului, îngreunarea funcțiilor organismului și chiar apariția de cancere.

Vitaminele bune pentru organism

Este o incertitudine să susținem că ar fi vitamine bune și rele, acestea făcând un beneficiu corpului atât timp cât sunt administrați regulat, iar parametrii acestora din sânge sunt sub control. Povestea cu radicalii liberi putând continua aici cu efectul pe care îl exercită vitaminele cu caracter antioxidant, ce pentru o înțelegere deplină putem rezuma că îi „vânează”.

vitamine interzise in cancer

Vitamina E și beta-carotenul pot simula dezvoltarea de cancere

Vitaminele au rolul de a stimula reacțiile în organism, deci nu putem spune că existența noastră depinde de ele, fără vitamina D nu se mai poate asimila calciul în organism. Fără vitamina C, nu se mai asimilează fierul în organism. Sunt o serie de acțiuni ce depind una de cealaltă.

Vitamina A are rol în creștere, vitamina E are rol în diviziunea celulară și putem face un șir aproape fără sfârșit de beneficii directe și indirecte aduse de acestea. Astfel, trebuie înțeles faptul că acele vitamine interzise în cancer nu ne fac rău.

persoana ce mananca fructe

Compușii cu caracter de antioxidanți scad numărul radicalilor liberi din sânge

Care sunt acele vitamine interzise în cancer

Statisticile au arătat că persoanele care au un nivel ridicat de beta-caroten în organism, au șanse mai mari de a dezvolta cancere. Dintre acestea, cele mai frecvente au fost cancerul de plămâni. Studiile au arătat că persoanele ce erau expuse la substanțe cu efecte cancerigene, precum fumul de țigară sau azbest, au o probabilitate mult mai mare de a dezvolta cancer la plămâni dacă în sânge este prezent mult beta-caroten.

Tot aici putem adăuga cealaltă vitamină controversată ce a fost găsită ca având o contribuție în apariția cancerului, și nu este alta, decât vitamina fertilității, cunoscută sub denumirea de vitamina E, sau tocoferol. Organismul uman are nevoie de acest minunat compus pentru că în permanență celulele sunt înlocuite cu altele noi și astfel ne menținem un nivel de regenerare constant, iar celulele nu vor avea parte de o extra uzură.

persoana la medic

A nu se administra vitamine în exces, afecțiunile pot apărea atât în cadrul deficitului, cât și a consumul iresponsabil

Cu toate acestea, faptul că ea stimulează diviziunea celulară în cadrul cancerului poate fi o problemă. Cancerul reprezentând o diviziune anormală și haotică a celulelor. Deci, făcând un rezumat al întregii povești, aceste vitamine nu sunt recomandate pentru cei ce au cancer, în schimb vitamina A, C și D sunt mai mult decât recomandate sub tratament. Medicul dumneavoastră vă va oferi informații mult mai precise având cunoștințe exacte despre situație.

persoana care mananca biscuiti in fata unui frigider

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
30 decembrie 2024
30 decembrie 2024