Prima pagină » Sanatate » Vitamina C scade bilirubina: Remedii naturiste care ajută la scăderea bilirubinei

Vitamina C scade bilirubina: Remedii naturiste care ajută la scăderea bilirubinei

24 dec. 2021, 13:57,
în Sanatate

Bilirubina este un pigment biliar, derivat al hemoglobinei, care se găseşte în sânge, bilă (fiere) şi în calculii biliari. Ca regulă, bilirubina este produsă într-o cantitate de 300 mg/zi la un adult, dar sunt și cazuri în care aceasta crește. Așa că, iată cum vitamina C poate scădea bilirubina.

Bilirubina poate crește ca urmare a deteriorării ficatului ( hepatita A, B sau C, boli infecţioase, ciroza, hepatoza), când boala biliară şi inflamaţia pancreasului perturba fluxul de bila în intestin, prin otrăvire intestinală severă, cu salmoneloza sau otrăvire chimică cu medicamente. De asemenea, mai există și aşa-numita bilirubina crescută din sângele copiilor mici imediat după naştere, ce poartă numele de „Zheltushka”

De aceea, pentru a nu supraîncărca ficatul, este recomandat consumul alimentelor în cantități mici și dese: carne fiartă (de vită macră, pasăre, peste), ceaiuri, cât mai multă apă, lactate (excepţie smântână), ouă, fructe, legume, cereale. Mai mult, pentru că sarea şi cafeaua măresc cantitatea de bilirubina produsă, consumul lor trebuie redus la minim.

fiole cu sânge în mâna unui asistent medical

Bilirubina poate crește ca urmare a deteriorării ficatului, când boala biliară şi inflamaţia pancreasului perturba fluxul de bila în intestin, prin otrăvire intestinală severă, cu salmoneloza sau otrăvire chimică cu medicamente.

Vitamina C scade bilirubina: Ce să consumi ca să ajuți la scăderea acestui pigment biliar

Renumita apă cu lămâie conține multă vitamina C și ajută la scăderea bilirubinei. Așa că, poți bea în fiecare dimineață câte un pahar cu apă călduță cu suc de lămâie, la care adaugi o linguriță de ulei de măsline. Acest remediu este considerat minune, deoarece ajuta la detoxifierea organismului şi la curăţarea vezicii biliare.

Poate că nu știai, dar sucul de sfeclă este extraordinar pentru sănătatea ta. Se diluează sucul de sfeclă cu apă şi se bea o treime de pahar înainte de fiecare masă. În acest fel, ajuți la îmbunătățirea funcțiilor ficatului.

De asemenea, poți prepara și sucuri din diverse legume. De aceea, este recomandat să se consume zilnic câte 250 ml de suc făcut din sfeclă roşie, rădăcină de pătrunjel, morcovi, ridiche neagră, mere şi ţelină. Acest suc contribuie la detoxifiere și protejează ficatul de agenţii externi.

sucuri de legume

Este recomandat să se consume zilnic câte 250 ml de suc făcut din legume.

O licoare cu efecte miraculoase este ceaiul de măceșe. Acesta scade bilirubina din organism și stimulează sistemul imunitar.

La detoxifierea ficatului contribuie și rădăcina de brusture. Aceasta îmbunătățește digestia și stimulează funcţiile ficatului şi ale pancreasului. În plus, ameliorează gazele intestinale, având efect laxativ.

Armurariul este planta cu cel mai bun efect antioxidant. Conține flavonoizi, fapt ce ajută la absorbţia toxinelor, dar şi la regenerarea ficatului. Remediile pe bază de armurariu sunt bune în caz de hepatite, ciroze, ficat gras sau colesterol mărit.

floare de armurariu

Armurariul este planta cu cel mai bun efect antioxidant.

Totodată, anghinarea protejează celulele din ficat şi ajută la regenerare, îmbunătăţind funcţiile ficatului. Această plantă facilitează digestia și ajută la eliminarea sucului biliar în duoden.

Ficatul, rinichii și sângele sunt purificate cu ajutorul cicorii. Rădăcina de cicioare este folosită de sute de ani pentru tratarea icterului și a ficatului mărit.

În final, frunzele de păpădie ajută la eliminarea toxinelor și stimulează ficatul să metabolizeze mult mai rapid grăsimile.

flori de păpădie

Frunzele de păpădie ajută la eliminarea toxinelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
01 ianuarie 2025
01 ianuarie 2025