Prima pagină » Local » Visul american, trăit de o solistă din Iași! După ce a cântat pe scena Operei din San Francisco, a primit totul pe tavă, dar a ales să se întoarcă în România. Pentru ce a lăsat totul în urmă este aproape ireal!
Visul american, trăit de o solistă din Iași! După ce a cântat pe scena Operei din San Francisco, a primit totul pe tavă, dar a ales să se întoarcă în România. Pentru ce a lăsat totul în urmă este aproape ireal!

Visul american, trăit de o solistă din Iași! După ce a cântat pe scena Operei din San Francisco, a primit totul pe tavă, dar a ales să se întoarcă în România. Pentru ce a lăsat totul în urmă este aproape ireal!

10 sept. 2020, 02:00,
Bianca Ciubotariu în Local

Visul american, trăit de o solistă din Iași. Tânăra, aflată în vizită în America, a ajuns pe scena Operei din San Francisco. Uimiți de talentul său, directorii i-au propus să rămână. Mezzosoprana din Iași a refuzat această cerere pentru a reveni în România. Ce a determinat-o să renunțe la o carieră de succes peste ocean?

Mariana Maloș, o fostă mezzosoprană la Opera Națională Română din Iași, a trăit într-o lună, în America, visul la care mulți soliști aspiră. Dintr-o simplă întâmplare, a ajuns pe scena Operei din San Francisco. După ce a cântat, directorii i-au propus să rămână. I-au promis un trai mai bun, o carieră strălucitoare în muzică și posibilitatea de a călători în întreaga lume. Deși acesta era unul dintre visele ei, Mariana a revenit în România. Tânăra spune că a lăsat toate promisiunile din America pentru a-și continua visul plămădit în România, acela de a împărtăși și copiilor tainele muzicii și pianului.

Fostă mezzosoprană a Operei din Iași, a trăit cele mai frumoase experiențe după ce și-a construit un concept unic în România

La numai 28 de ani, Mariana Maloș a trăit cea mai frumoasă poveste, o poveste la care mulți artiști numai visează. De câțiva ani, Mariana a renunțat la postul de mezzosoprană al Operei Naționale Române din Iași, pentru că, așa cum povestește, a simțit că vrea să dăruiască lumii mai mult. Și-a construit un concept unic în România, o poveste care i-a schimbat complet viața. Mariana Maloș, fata cu urciorul, a primit numeroase oferte de colaborări din momentul în care a început să creadă în visul ei. O invitație în America avea să-i schimbe complet viața.

„Am fost invitată de o familie de români, stabilită în America, să vin timp de o lună la ei și să susțin câteva momente artistice pentru comunitatea de români plecați acolo. Am avut două concerte, unul de colinde și unul de muzică bizantină, în două locații diferite. Timp de o lună, după cele două evenimente, am avut șansa de a vedea cele mai frumoase locuri din America”, povestește Mariana Maloș.

Mariana Maloș, pe scena din San Francisco: „Dumnezeu mi-a transmis mesajul că încă nu mi-am terminat misiunea în România”

Într-una din zilele petrecute în America, Mariana, cunoscuta solistă ieșeană, a fost invitată să viziteze Opera din San Francisco, considerată a doua operă din lume. S-a urcat pe scenă după terminarea unui spectacol și a uimit directorii cu talentul său în muzică. A interpretat două piese care aveau să-i aducă o ofertă de lucru la care mulți numai visează.

„Am cântat Aria Habanera de Georges Bizet din opera Carmen și Romanza La Torona a Suriento. După ce am terminat de cântat, mi s-a propus să mă mut în America și să mă angajez la Opera din San Francisco. Era ca un vis care devenea realitate, nu-mi venea să cred ceea ce mi s-a propus. Oamenii de acolo m-au apreciat extrem de tare și mi-au spus că ar avea nevoie de un om ca mine. Chiar dacă îmi venea să accept provocarea, ceva m-a oprit. Dumnezeu mi-a transmis mesajul că încă nu mi-am terminat misiunea în România. Am decis să revin acasă, deși gândul că într-o zi m-aș putea întoarce acolo mă face foarte fericită”, mai spune mezzosoprana Mariana Maloș.

Familia de români care a invitat-o pe Mariana în America i-a plătit toată călătoria și a plimbat-o prin cele mai frumoase locuri ale SUA

Fosta mezzosoprană de la Opera Națională Română din Iași, Mariana Maloș, a trăit visul american, o experiență la care a visat și pe care și-a dorit-o de multă vreme. Familia care a invitat-o în America s-a asigurat că tinerei nu-i va lipsi nimic. A plimbat-o prin toate locurile pe care Mariana le văzuse doar în filme.

„Familia care m-a invitat în America m-a respectat, mi-a plătit totul și m-a apreciat foarte mult. Am păstrat chiar și o relație de prietenie. Mă simt acum ca parte din familia lor. În urmă cu 8 ani, această familie a mai invitat niște artiști români în America. Pe mine m-au găsit pe internet, le-a plăcut ceea ce fac și de aceea au decis să mă cheme acolo. A fost o reală plăcere și asta pentru că toată comunitatea de români m-a primit extrem de frumos. Totodată, am vizitat orașe mari, locuri speciale, la care doar visam. Într-o bună zi, după ce voi simți că mi-am încheiat misiunea aici, aceea de a împărtăși copiilor iubirea pentru muzică, voi alege să plec”, adaugă Mariana Maloș.

Fata cu urciorul și-a dus povestea și în Italia. După ce a revenit din America, a primit o altă ofertă de nerefuzat

În perioada 16 decembrie -16 ianuarie, la fix o lună după ce a urcat pe scena Operei din San Francisco, Mariana a cunoscut America în toate formele ei. A vizitat orașe, a cunoscut oameni care provin din diverse culturi și a învățat că, numai crezând în visul tău, dacă te afli în locul potrivit, acesta poate deveni o realitate.

„Pentru mine este un miracol tot ceea ce s-a întâmplat și încă mi se întâmplă. Mă întrebam adesea: „Ce am făcut, Doamne, să merit atâta bucurie?”, spune Mariana Maloș.

Eu mi-am imaginat întotdeauna că voi cânta pe scene mari ale lumii, dar nu m-am așteptat să plec în SUA și mai ales să cânt în San Francisco. Din momentul în care am renunțat la postul de la operă, mi-am construit un concept, o misiune. Mi-am construit imaginea fetei cu urciorul care poposește din loc în loc și oferă lumii iubire și momente artistice care să le încălzească inimile. După ce am fost în America, am fost invitată în Italia, să cânt la botezul unei fetițe. Acolo am fost chemată să merg și la Radio Torino Internațional. Mi-a făcut o reală plăcere. Lucrurile frumoase mi se întâmplă unul după altul”, mai spune mezzosoprana.

Mariana Maloș: „Vreau să rămân în Bucovina, să-mi termin visele și apoi să zbor”

„Nu știu ce stea am, totul e de la Dumnezeu”, spune Mariana.

După ce a venit din Italia, Mariana a primit o ofertă să fie profesor de muzică la Școala Ortodoxă din Constanța. A refuzat, și asta pentru că voia să rămână alături de plaiurile natale. Născută în comuna Marginea din județul Suceava, Mariana și-a făcut studiile în muzică la Iași. După ce a terminat masterul în muzică bizantină, vrea să se înscrie la cel de-al doilea master, de canto.

„Am ales să rămân pe plaiurile natale. Mă gândesc la America, dar mai am aici de lucru. Acum sunt profesor de canto, pian și flaut la Așezământul «Sfântul Leontie», Mănăstirea Bogdana, Rădăuți. Lucrez cu 130 de copii orfani. Vreau să rămân în Bucovina, să-mi termin visele și apoi să zbor”, încheie Mariana Maloș.

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`