Prima pagină » National » Virusul West Nile a ajuns în Suceava! Un bărbat a murit iar alți doi sunt în stare gravă
Virusul West Nile a ajuns în Suceava! Un bărbat a murit iar alți doi sunt în stare gravă

Virusul West Nile a ajuns în Suceava! Un bărbat a murit iar alți doi sunt în stare gravă

20 aug. 2024, 20:20,
în National

Trei cazuri de infecție cu virusul West Nile au fost confirmate la pacienți internați la Spitalul din Suceava. Din păcate, unul dintre pacienți, în vârstă de 83 de ani, a decedat din cauza unor afecțiuni cronice grave, iar altul, în vârstă de 88 de ani, se află într-o stare critică, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava.

Primul deces din cauza virusului West Nile în România

DSP Suceava a raportat că, pe 19 august, au fost confirmate trei cazuri de meningită cauzată de virusul West Nile. Persoanele afectate, cu vârste între 81 și 88 de ani, provin din localitățile Fântânele, Suceava și Bosanci.

„Până acum, avem confirmate trei cazuri de infecție cu virusul West Nile. Pacienții, în vârstă de 81, 83 și 88 de ani, s-au prezentat cu febră, cefalee și sindrom confuzional, fiind diagnosticați cu meningită. Pentru identificarea virusului, s-a efectuat puncția lombară cu recoltare de lichid cefalorahidian (LCR),” au declarat reprezentanții DSP Suceava.

În urma analizelor LCR, virusul West Nile a fost detectat la toți trei pacienți. Pacientul de 81 de ani a avut o evoluție favorabilă și a fost externat pe 17 august, în timp ce pacientul de 83 de ani, care suferea de multiple comorbidități, a decedat recent din cauza agravării acestor afecțiuni. Pacientul de 88 de ani, internat pe 29 iulie, a avut o evoluție nefavorabilă, fiind transferat la Terapie Intensivă pe 1 august, iar starea sa rămâne gravă.

Ca urmare a acestor cazuri, DSP Suceava a solicitat celor trei primării să efectueze dezinsecții și a informat Instituția Prefectului Suceava, Centrul de Transfuzii Suceava, pentru intensificarea măsurilor de verificare a sângelui donat, precum și Spitalul Județean Suceava pentru realizarea unor investigații suplimentare legate de eventuale proceduri de transplant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *