Prima pagină » Eveniment-Social » Virusul COVID-19 lovește din plin la UMF Iași! Mai mulți angajați depistați pozitiv la testul Real Time PCR! Rectorul Viorel Scripcariu nu a luat nicio măsură pentru protejarea studenților (EXCLUSIV)

Virusul COVID-19 lovește din plin la UMF Iași! Mai mulți angajați depistați pozitiv la testul Real Time PCR! Rectorul Viorel Scripcariu nu a luat nicio măsură pentru protejarea studenților (EXCLUSIV)

26 nov. 2020, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

COVID-19 lovește și printre o parte dintre angajații care lucrează la Rectorat – Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași! Membri ai personalului au rezultat pozitiv la testul Real Time PCR pentru depistarea noului Coronavirus. „Sunt persoane din diferite Departamente administrative ale universității care au rezultat pozitiv la testul Real Time PCR. Conform măsurilor Direcției de Sănătate Publică, aceste persoane au fost izolate la domiciliu și colegii lor au fost testați”, au precizat oficialii de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași

O parte dintre angajații care lucrează la Rectorat – Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” din Iași au rezultat pozitiv la testul Real Time PCR pentru depistarea noului Coronavirus. Sunt persoane din diferite Departamente administrative ale UMF Iași. „Sunt persoane din diferite Departamente administrative ale Universității care au rezultat pozitiv la testul Real Time PCR. Conform măsurilor Direcției de Sănătate Publică, aceste persoane au fost izolate la domiciliu și colegii lor au fost testați”, au precizat oficialii de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași. Pe de altă parte, aceștia arată că restul personalului care lucrează este testat și are rezultat negativ.

„Personalul administrativ care lucrează la ora actuală este testat și cu rezultat negativ. Direcția de Sănătate Publică este informată în permanență cu privire la rezultatele testelor salariaților Universității și cu măsurile care se iau în privința acestora”, au mai reliefat cei de la UMF Iași.

Studenții au ajuns la limita disperării și-l acuză pe rectorul – prof. univ. dr. Viorel Scripcariu că nu a luat măsuri pentru a evita infectarea cu noul Coronavirus!

De reamntit că, de săptămâni bune, numeroși dintre studenții mediciniști au ajuns la limita disperării și l-au acuzat pe rectorul – prof. univ. dr. Viorel Scripcariu că nu a luat măsuri pentru a evita infectarea cu noul Coronavirus! Ei au aratat că, deși mai mulți colegi au fost depistați cu COVID-19, conducerea instituției de învățământ superior nu a acționat pentru a lua măsurile legale și de protecție sanitară.

„Au fost depistați mai multi studenți în Universitatea de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa» din Iași pozitivi la COVID-19! Acești studenți au intrat în contact direct cu ceilalți studenți (ore întregi în amfiteatre la stagii), iar facultatea din care fac parte a izolat doar grupa respectivă, deși ar trebui să izoleze partea de serie, pentru că unele stagii s-au făcut la comun și au stat ore întregi în aceleași incinte. Conducerea închide ochii la toate aceste situații. UMF București, UMF Cluj-Napoca și UMF Târgu-Mureș sunt în on-line de două săptămâni, iar conducerea UMF Iași închide ochii și încalcă legile, fără să-i pese deloc de sănătatea studenților”, reliefau o serie de studenți de la UMF Iași.

Rectorul UMF Iași, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, le cere studenților să se protejeze singuri

În pofida stării de fapt GRAVE, rectorul UMF Iași, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, le cere studenților să se protejeze singuri.

„Vă rog să studiați acest material pe site-ul universității și să urmați întocmai pașii descriși în material. Protejați-vă pentru a-i proteja pe ceilalți! Siguranța comunității universitare este o prioritate pentru noi. Am adoptat un set de proceduri și un plan de măsuri în conformitate cu Ordinul Comun al Ministrului Educației și Cercetării și Ministerului Sănătății nr. 5487/1494/2020, care au fost aprobate de Senatul UMF. Documentele au fost aduse la cunoștință întregii comunități academice (studenți, cadre didactice și personal administrativ) prin intermediul tuturor căilor de comunicare a Universității, iar respectarea lor este urmărită în permanență. Pe fundalul pandemiei, am adoptat aceste măsuri în așa fel încât să nu fie afectată calitatea activității didactice și să ofere un grad ridicat de siguranță studenților, cadrelor didactice și personalului administrativ”, a răspuns, în fața acestei realități, rectorul Viorel Scripcariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`