Prima pagină » Actualitate » Virusul COVID-19 a ucis trei ieșeni în 24 de ore! Cea mai tânără pacientă avea 45 de ani și o viață înainte! Femeia a murit în secția de Terapie Intensivă sub privirile neputincioase ale medicilor

Virusul COVID-19 a ucis trei ieșeni în 24 de ore! Cea mai tânără pacientă avea 45 de ani și o viață înainte! Femeia a murit în secția de Terapie Intensivă sub privirile neputincioase ale medicilor

01 sept. 2020, 02:00,
Bianca Ciubotariu în Actualitate

Virusul COVID-19 a ucis trei ieșeni în 24 de ore. Cea mai tânără pacientă avea 45 de ani și suferea și de alte afecțiuni grave. Femeia a murit la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Numărul de decese a ajuns la 101, iar secția de Terapie Intensivă este ocupată la capacitate maximă

Autoritățile au anunțat ieri că virusul COVID-19 a ucis trei ieșeni în 24 de ore. Așa cum spun medicii, cei trei pacienți erau internați de mai multe zile în stare critică la secția de Terapie Intensivă. Pe lângă infecția cu coronavirus, aceștia aveau și alte boli asociate, printre care se numără diabet zaharat, probleme cardiovasculare, probleme renale și hepatice. Cea mai tânără pacientă care s-a stins din viață sub privirile neputincioase ale medicilor avea 45 de ani.

Femeia era diagnosticată cu ciroză hepatică toxică și nu a mai avut nicio șansă de supraviețuire. Organismul său, mult prea slăbit, nu a mai putut lupta și cu coronavirusul. La secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, 8 pacienți se zbat între viață și moarte. Din cauza numărului mare de pacienți în stare critică, 7 pacienți au fost transferați la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

Iașul, din nou pe locul 3 pe țară ca număr de infectări cu COVID-19. Trei oameni au murit pentru că organismul lor nu a mai putut lupta cu virusul

Ieri, Iașul se afla pe locul 3 pe țară ca număr de infectări cu COVID-19. S-au înregistrat, în 24 de ore, 61 de cazuri noi. Iașul ocupă locul 3 după Vaslui, cu 68 de cazuri și municipiul București, cu 102 cazuri. Totodată, ieri s-au înregistrat 7 pacienți care la retestare erau încă pozitivi la infecția cu coronavirus. Trei dintre pacienții cu COVID-19 au murit în secția de Terapie Intensivă.

„Doi dintre pacienții cu COVID-19 decedați ieri au fost internați la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Aceștia sufereau de diabet, boli cardiovasculare, aveau probleme renale și hepatice. Pacienta de 45 de ani care a decedat fusese diagnosticată cu ciroză hepatică toxică, o boală foarte gravă. Sistemul imunitar fiind foarte scăzut, organismul nu a mai putut lupta și cu COVID-19. În acest moment lucrăm la capacitate maximă pe secția de Terapie Intensivă, 8 paturi din 8 fiind ocupate”, spune dr. Florin Roșu, coordonatorul compartimentului de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Prof. dr. Carmen Dorobăț: „La Iași sunt 5 focare de infecție cu COVID-19 care totalizează un număr de 60-70 de pacienți”

La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași se lucrează la capacitate maximă. Prof. dr. Carmen Dorobăț spune că, din cauza numărului mare de pacienți cu COVID-19 care au nevoie de tratament în Terapie Intensivă, a fost nevoită să direcționeze 7 bolnavi la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

„Lucrăm la cote maxime, cum era de așteptat. Ocupăm locul 3 pe țară ca număr de infectări cu coronavirus. La Spitalul de Neurochirurgie, din 14 paturi, mai avem doar 7. Am început să trimitem pacienți și acolo pentru că din ce în ce mai mulți au nevoie de îngrijiri în Terapie Intensivă, iar noi lucrăm la capacitate maximă. Este clar faptul că înregistrarea numărului de infectări cu COVID-19 este în creștere pentru că oamenii se întorc acum din concedii. Totodată, la Iași sunt 5 focare de infecție cu COVID-19 care totalizează un număr de 60-70 de pacienți”, spune prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Focarele de COVID-19 din Iași s-au extins. Odată cu venirea rezultatelor testelor PCR, numărul de diagnosticări cu coronavirus s-a mărit considerabil

La Servicii Publice Iași s-au înregistrat 16 salariați pozitivi la infecția cu COVID-19. Medicii ieșeni trag un semnal de alarmă și avertizează populația că, odată cu începerea anului școlar, există posibilitatea ca numărul de infectări cu coronavirus să crească. Din acest motiv, cadrele medicale recomandă populației să nu se relaxeze și să păstreze măsurile de protecție așa cum au făcut-o și până acum. Distanțarea socială, purtarea măștii de protecție atât în spațiile închise, cât și în spațiile publice este singura șansă pentru a putea sta departe de infecția cu COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *