Prima pagină » International » Virusul care „topește creierul” a făcut o nouă victimă! Un copil a murit, peste o sută de persoane sunt în pericol
Virusul care „topește creierul

Virusul care „topește creierul” a făcut o nouă victimă! Un copil a murit, peste o sută de persoane sunt în pericol

16 sept. 2024, 17:16,
în International

Un student de 24 de ani a decedat din cauza virusului Nipah în statul Kerala, din sudul Indiei, a declarat luni, 16 septembrie, un oficial medical local. În urma acestui incident, 151 de persoane care au intrat în contact cu victima sunt monitorizate pentru a preveni răspândirea acestui virus periculos, potrivit Reuters.

Acesta este al doilea deces cauzat de virusul Nipah în Kerala de la începutul lunii iulie.

Virusul Nipah este considerat un agent patogen prioritar de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) din cauza riscului de a provoca o epidemie.

În prezent, nu există niciun tratament sau vaccin pentru prevenirea sau tratarea infecției cu Nipah.

Kerala este una dintre regiunile cele mai expuse riscului de izbucnire a unei epidemii cu acest virus, conform unei investigații Reuters de anul trecut.

Virusul Nipah, transmis de lilieci fructiferi și animale precum porcii, poate cauza o febră gravă, care afectează creierul.

Tânărul a murit la cinci zile după apariția simptomelor

Studentul a prezentat simptome de febră pe 4 septembrie și a decedat cinci zile mai târziu, conform declarațiilor lui R. Renuka, un oficial medical din orașul Malappuram, situat în nordul statului Kerala.

Testele de sânge trimise la Institutul Național de Virusologie din Pune au confirmat infecția cu virusul Nipah pe 9 septembrie, a precizat Renuka.

Cinci alte persoane care au prezentat simptome de infecție Nipah au dat probe de sânge pentru testare, dar nu a fost specificat dacă acestea au avut contact cu persoana decedată.

Aproape 151 de persoane, considerate contacte apropiate ale victimei, sunt sub monitorizare pentru apariția eventualelor simptome, a mai spus oficialul. Tânărul provenea din Bengaluru.

Acesta este al doilea deces cauzat de Nipah în Malappuram în 2024, după ce un băiat de 14 ani a murit în luna iulie.

De la prima apariție a virusului în Kerala, în 2018, acesta a fost asociat cu moartea a zeci de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *