Prima pagină » Actualitate » Virgil Popescu și George Simion, o nouă confruntare în Parlament! Ministrul Energiei, invitat să dea explicații
Virgil Popescu și George Simion, o nouă confruntare în Parlament! Ministrul Energiei, invitat să dea explicații

Virgil Popescu și George Simion, o nouă confruntare în Parlament! Ministrul Energiei, invitat să dea explicații

28 mart. 2022, 08:00,
în Actualitate

Va fi o nouă confruntare între Virgil Popescu și George Simion în Parlamentul României după ce ministrul Energiei a fost invitat de USR. Ministrul trebuie să dea unele explicații pe subiectul facturilor uriașe din energie.

Vă aducem aminte faptul că ultima oară când Virgil Popescu a fost în Parlamentul România a fost în centrului unui scandal. La acel moment, liderul AUR, George Simion l-a luat de umăr pe ministru.

Virgil Popescu și George Simion, față în față în Parlament

Ministrul Energiei va fi față în față cu George Simion în Parlamentul României. Ministrul este invitat de către USR la ”Ora Guvernului”. Popescu trebuie să vorbească despre prețurile mari din energie şi despre soluțiile gândite de Executiv pentru a diminua avântul facturilor românilor. Potrivit datelor existente, dezbaterea va începe la ora 16.00. Cei de la USR susţin că după 2 ani de zile de mandat, România este mai dependentă de gazele rusești:

„După 2 ani şi jumătate de mandat al ministrului Popescu suntem mai dependenţi de gaze ruseşti. Cum ne asigurăm securitatea aprovizionării cu gaze şi energie electrică?”, are loc la solicitarea grupului parlamentar al USR, informează Agerpres.

O altă problemă este cea a legii offshore. Cătălin Drulă susţine că în cei trei ani de mandat, Virgil Popescu nu a putut să dea controversata lege pentru a putea începe procedurile de extracție a gazelor naturale de la Marea Neagră. În viziunea liderului USR, ministrul trebuia să găsească o formulă simplă prin care statul român să aibă parte de o taxare corectă, măsură prin care să stimuleze extracția de gaze naturale de la Marea Neagră. Oricum, sursele politice au declarat faptul că ministrul este foarte aproape de o remaniere tocmai pentru că a iscat mai multe scandaluri în spațiul public.

Virgil Popescu și George Simion, protagoniștii unor scene reprobabile în Parlament

Ultima oară când ministrul Energiei s-a prezentat în Parlament a fost în contextul în care USR și AUR au iniţiat o moţiune simplă împotriva acestuia. La acea dată, Virgil Popescu și George Simion au fost protagoniștii unor scene reprobabile. Vorbim despre faptul că Simion, în momentul în care ministrul Energiei susţinea un discurs de la tribună s-a dus spre Popescu. A urmat un schimb dur de replici, iar George Simion l-a luat de umăr pe Virgil Popescu.

Gestul liderului AUR a fost puternic dezbătut de opinia publică. Majoritatea oamenilor a condamnat ceea ce George Simion a făcut, iar ministrul a anunțat că a depus și o plângere penală.

În acel context, la Camera Deputaților s-a schimbat regulamentul de ordine interioară. În acest fel s-au prevăzut sancţiuni mai dure pentru astfel de comportament. Sancţiuni care pornesc de la evacuarea din sală până la tăierea salariului de parlamentar. Tot în acel regulament s-a luat decizia de a interzice live-urile din Parlament. În acest fel, parlamentarii vor avea voie să emită live pe rețelele de socializare doar din dreptul grupului parlamentar din care face parte. Regulamentul a fost puternic contestat de USR și AUR.

Vom vedea dacă întâlnirea dintre Virgil Popescu și George Simion se va lăsa cu scandal și care vor fi urmările.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *