Prima pagină » Actualitate » Virgil Popescu nu va fi demis, dă asigurări purtătorul de cuvânt al Guvernului
Virgil Popescu nu va fi demis, dă asigurări purtătorul de cuvânt al Guvernului

Virgil Popescu nu va fi demis, dă asigurări purtătorul de cuvânt al Guvernului

14 feb. 2022, 10:32,
BZI.ro, în Actualitate

Ministrul Energiei se află în centrul unui puternic scandal izbucnit din cauza facturilor uriașe la energie electrică și la gaze naturale. Totuşi, purtătorul de cuvânt al Guvernului a dat asigurări că Virgil Popescu nu va fi demis. Într-o intervenţie publică, Dan Cărbunaru a precizat faptul că responsabilitatea demiterii miniștrilor îi revine lui Nicolae Ciucă, iar o eventuală demitere a lui Virgil Popescu nu a fost luată în calcul.

În trecut, Marcel Ciolacu a declarat faptul că singurul care poate lua decizia de remaniere a unui ministru este premierul. Asta în condițiile în care în ianuarie liderul social democrat i-a cerut, voalat, demisia lui Virgil Popescu. Oricum, precedenta Coaliție (PNL-USR-UDMR) s-a destrămat tot de la o demitere. La acea dată, premierul Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu dar și pe ministrul de Finanțe, fără acordul USR.

Virgil Popescu nu va fi demis, susţine Guvernul României

Într-un mesaj publicat, Dan Cărbunaru a venit cu unele precizări referitoare la o eventuală demitere a lui Virgil Popescu. Purtătorul de cuvânt al Guvernului României precizează faptul că această decizie îi revine premierului Nicolae Ciucă și că la nivel de Executiv nu s-a luat în calcul o asemenea măsură:

”În urma apariţiei unor noi speculaţii privind ipoteza schimbării unui membru al Guvernului, purtătorul de cuvânt al Executivului este împuternicit să facă următoarele clarificări: Schimbarea unui ministru este şi rămâne responsabilitatea prim-ministrului, nefiind pus în discuţie un astfel de subiect”, a transmis Dan Cărbunaru, informează News.ro.

Moțiunea împotriva lui Virgil Popescu a fost respinsă de Parlament

Virgil Popescu pare să fie cimentat pe funcția de ministru mai ales faptului că moțiunea împotriva acestuia a fost respinsă de Parlament. Coaliția de Guvernare formată din PNL, PSD, UDMR a anunțat că va vota împotriva demersului făcut de cei de la USR. Coaliția PNL-PSD-UDMR bucurându-se de o majoritate confortabiliă în Camera Deputaților, Camera care a supus votului demersul.

Totuşi, unii parlamentari PSD au votat împotriva directivei partidului. Este vorba și despre Dumitru Coarnă, fost lider sindical care a anunțat că principalul vinovat pentru facturile uriașe ale românilor este ministrul Energiei.

 

Au fost mai multe conflicte în coaliție în legătură cu cine poate decide demiterea miniștrilor

În coaliţie au fost mai multe contre legate de demiterea miniștrilor. De exemplu, Marcel Ciolacu a afirmat recent faptul că nu s-a luat în calcul demiterea lui Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, în momentul în care în spaţiul public apăreau mai multe surse liberale care susțineau că Rafila ar trebui să fie demis:

„Eu nu am avut nicio discuție cu domnul Alexandru Rafila despre demisie. Nu-i adevărat… Fac ce pot să comunice foarte bine, să depășească acest impas de credibilitate între instituțiile statului și cetățeni”, a dezvăluit Marcel Ciolacu.

Oricum, chiar Marcel Ciolacu i-a cerut, în trecut, demisia lui Virgil Popescu despre care considera că a promis micșorarea facturilor românilor și nu s-a ţinut de cuvânt:

„Am văzut miniștri care au promis că prețurile vor scădea după liberalizarea pieței, aceste lucruri nu s-au întâmplat și asta trebuie să se schimbe. Ținta nostră este susținerea IMM-urilor și a economiei. Vrem să susținem firmele care produc în România, indiferent de naționalitatea lor, iar cele patru programe care vor fi lansate astăzi înseamnă acest lucru”, a spus Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *