Prima pagină » National » Virgil Popescu, ministrul demis al Energiei, face aroganța supremă! Anunță că prețurile au explodat dar sunt mai mici decât în Franța
Virgil Popescu, ministrul demis al Energiei, face aroganța supremă! Anunță că prețurile au explodat dar sunt mai mici decât în Franța

Virgil Popescu, ministrul demis al Energiei, face aroganța supremă! Anunță că prețurile au explodat dar sunt mai mici decât în Franța

07 oct. 2021, 13:01,
în National

Milioane de români aşteaptă îngroziţi venirea iernii. Prețul la energie electrică și la gaze naturale a explodat iar acest lucru poate duce la scumpiri fără precedent în ultimii ani. Totuşi, ministrul demis al Energiei, Virgil Popescu abordează cu o aroganță supremă această problemă. Virgil Popescu recunoaşte creșterea dar preciează faptul că România are prețuri mai mici decât Franta.

Asta în condiţiile în care în Franța nu se moare în incendii în spitale, în condiţiile în care nivelul de trai şi salariul minim pe economie este net superior față de România.

Virgil Popescu, ministrul Energiei consideră că România stă mai bine decât Franța în ceea ce privește prețurile la energie

Într-o declaraţie făcută într-un context dificil pentru români, Virgil Popescu adoptă o aroganță supremă. Ministrul Energiei declară faptul că România stă cam cel mai bine din Europa la capitolul preturi la gaze naturale şi la energie. Acesta consideră că Franța practică prețuri mai mari, ba mai mult, România practică printre cele mai mici tarife din Uniunea Europeană:

„România are prețuri mai mari la energie, dar sunt printre cele mai mici din Europa. Este bine că se iau măsuri la nivel european, dar e bine să acționăm și în plan individual”, a declarat astăzi Virgil Popescu.

Ceea ce ministrul omită să spună este că nivelul de trăi din România este net inferior față de Franța sau multe alte state din Uniunea Europeană. Așadar, un tarif mai mic nu înseamnă automat o putere mai mare de gestionare a facturilor.

Pe de altă parte, mai multe persoane protestează la Ministerul Muncii și împotriva Raluca Turcan pe care o îndeamnă să trăiască cu salariul minim pe economie.

Raluca Turcan pare că nu conştientizează ce înseamnă să trăieşti cu salariul minim. Aşa că o vom provoca să trăiască şi ea cu 1.524 de lei pe lună şi să ne spună cum i-ar împărţi, pe ce i-ar cheltui. Va reuşi să supravieţuiască sau îşi va mai lua un part-time pe lângă jobul de la minister, ca să-şi crească veniturile?! spuneau protestatarii.

Virgil Popescu a anunțat măsurile de compensare oferite de stat pe problema prețurilor energiei! Specialiștii susțin că sunt insuficiente

În urmă cu doar câteva zile, ministrul Energiei a anunțat felul în care va fi aplicată Legea Protecției Consumatorului Vulnerabil. Virgil Popescu a afirmat faptul că, de măsura inițiată de Guvern, vor beneficia 13 milioane de persoane:

Am finalizat ordonanţa de urgenţă cu privire la compensarea facturilor pentru clienţii casnici. Vorbim de 5.200.000 de gospodării, deci vreo 13 milioane de români şi 2.200.000 de gospodării la gaze naturale, deci practic 3 milioane şi ceva de români, practic 65% din cei racordaţi la energie electrică şi, la fel, 65% din cei care sunt racordaţi la gaze naturale. Vorbim de compensarea consumurilor medii: la energie electrică, vorbim de o compensare pentru consum mediu între 30 de kw şi 200 de kw/lună, deci între 150 şi 1000 de kilowatţi pe o perioadă de 5 luni, între 1 noiembrie şi 31 martie, iar la gaze naturale vorbim de o compensare de la un consum minim de 100 de m3/an şi 1200 de m3/an. (…) declara Virgil Popescu în urmă cu câteva zile.

Totuși, specialiștii din domeni consideră că măsurile luate de Guvern sunt insuficiente și că românii vor avea nivelul de trai de acum 10 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`