Prima pagină » Actualitate » Virgil Popescu, aşteptat în Parlament pentru a da explicaţii cu privire la creşterea preţurilor
Virgil Popescu, aşteptat în Parlament pentru a da explicaţii cu privire la creşterea preţurilor

Virgil Popescu, aşteptat în Parlament pentru a da explicaţii cu privire la creşterea preţurilor

23 iun. 2022, 12:47,
în Actualitate

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este chemat la raport în Parlament, luni, după moţiunea depusă de USR.

Liderii USR au depus o moţiune simplă împotriva lui Virgil Popescu pe motiv că acesta nu s-a implicat deloc în criza preţurilor.

Nu este prima oară când ministrul Virgil Popescu este chemat în Parlament.

Virgil Popescu, chemat la raport după ce s-a depus o moțiune împotriva sa

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este chemat luni în Parlamentul României și asta pentru că în Camera Deputaților va fi dezbătută moțiunea simplă, de cei de la USR.

USR-iştii spun că actualul ministru al Energiei ar trebui să dea explicații cu privire la aceste creșteri de prețuri la energia electrică, gaze naturale, dar și pentru carburanți.

Cumva îl fac vinovat cei din USR pe ministrul Energiei pentru toate aceste creșteri de prețuri, se arată în moțiunea simplă depusă de aceștia zilele trecute în Parlamentul României.

Potrivit programului pentru această moţiune, luni va fi dezbaterea și miercurea viitoare va fi votul pentru moțiunea simplă.

Ministrul Virgil Popescu este aşteptat să vină în Parlamentul României, el a mai fost invitat la comisiile de specialitate din Camera Deputaților, însă nu a fost prezent.

Tocmai acest lucru i-a determinat pe cei din USR să depună o astfel de moțiune simplă pentru acesta, dar și măsurile luate în ultima vreme în ceea ce privește prețul la energie, măsuri pe care cei din USR le consideră total nepotrivite și, cred aceștia, au crescut foarte mult prețurile.

Românii suportă tot mai greu aceste creșteri de prețuri, iar ministrul Energiei este dator cu explicații, dar și cu măsuri care ar trebui luate cât mai repede posibil.

Virgil Popescu anunţă că au fost depuse 668 de aplicaţii pentru instalarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţă, miercuri seară, că au fost depuse 668 de aplicaţii pentru instalarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile.

”PNRR – ENERGIE. Astăzi la ora 17.00 s-a înschis call pentru depunerea proiectelor pentru fonduri din PNNR destinate investiţiilor pentru instalarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană şi solară. Au depus proiecte 668 de aplicanţi”, a anunţat, miercuri seară, Virgil Popescu.

Ministrul Energiei prcizează că valoarea ajutorului de stat acordat în cadrul schemei pe MW instalat este:

Energie eoliană

1.300.000 Euro/MW- pentru capacităţi instalate între 0,2 MW (exclusiv) şi 1 MW (inclusiv);

650.000 Euro/MW- pentru capacităţi instalate mai mari de 1 MW.

Energie solară

750.000 Euro/MW – pentru capacităţi instalate între 0,2 MW (exclusiv) şi 1 MW (inclusiv);

425.000 Euro/MW – pentru capacităţi instalate mai mari de 1 MW.

”Ajutorul maxim care se poate acorda pentru un proiect de investiţii nu poate depăşi 15.000.000 euro pe întreprindere, pe proiect de investiţii”, a mai precizat ministrul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`