Prima pagină » National » Viorica Dăncilă spune că ”e o presiune generală” în PSD: „Creează senzaţia unei ere trecute”
Viorica Dăncilă spune că ”e o presiune generală” în PSD:

Viorica Dăncilă spune că ”e o presiune generală” în PSD: „Creează senzaţia unei ere trecute”

21 aug. 2024, 22:00,
în National

Viorica Dăncilă, fost lider al PSD și candidată la alegerile prezidențiale, îi solicită lui Marcel Ciolacu, actualul președinte al partidului și candidat la prezidențiale, să demisioneze în cazul în care pierde alegerile. Dăncilă susține că asumarea rezultatului este o chestiune de onoare, așa cum și ea și-a asumat înfrângerea.

Ea le cere membrilor PSD să își intensifice eforturile pentru a sprijini candidatul partidului. În opinia sa, este esențial ca cineva să își asume atât victoriile, cât și înfrângerile, și crede că în eventualitatea unei pierderi, partidul va trebui să identifice cine ar trebui să își asume responsabilitatea.

„Din punctul meu de vedere, cineva trebuie să-și asume și câștigul, dar și pierderea alegerilor. Atunci, probabil, cineva din partid sau conducerea partidului va identifica cine trebuie să-și asume dacă va fi o pierdere. Binențeles, există și o șansă mare ca aceste alegeri să fie câștigate de liderul PSD. Eu cred că este în primul rând o problemă de onoare ca cel care a pierdut să-și asume, așa cum mi-am asumat și eu. Am pierdut, nu a vrut nici un lider în teritoriu să-și asume rezultatul și atunci a trebuit să fac un gest de onoare și să-mi asum rezultatul alegerilor prezidențialer și să fac un pas în spate”, a spus la Antena 3 Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă îi cere demisia lui Ciolacu dacă pierde prezidențialele

Dăncilă subliniază importanța mobilizării partidului în sprijinul candidatului, pentru a nu repeta situația de la alegerile prezidențiale din 2019, când ea a fost nevoită să demisioneze după un rezultat nesatisfăcător.

„În cazul meu nu s-a întâmplat, dar sper să fiu ultima persoane care s-a confruntat cu o astfel de situație, partiduol să se trezească și să susțină candidatul la prezidențiale, nu numai prin vorbe frumoase, prin acest concurs de laude și aprecieri, pentru eu cred că acest lucru nu-i face bine liderului partidului, dimpotrivă, crează senzația unei ere trecute. Eu cred că trebuie ca fiecare să se organizeze foarte bine și să-și tureze la maximum motoarele pentru a da șanse mari candidatului PSD”, încheie Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *