Prima pagină » Actualitate » Viorica Dăncilă nu se află pe lista PSD Teleorman pentru alegerile parlamentare

Viorica Dăncilă nu se află pe lista PSD Teleorman pentru alegerile parlamentare

15 oct. 2020, 12:16,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Viorica Dăncilă nu se află pe lista PSD Teleorman pentru alegerile parlamentare, după ce Organizația Județeană PSD Teleorman și-a stabilit lista de candidați pentru alegeri parlamentare din 6 decembrie.

Lista de candidaturi pentru Camera Deputaților va fi deschisă de Florin Piper Savu, în prezent vicepreședinte al Consiliului Județean. Acesta este urmat de Paul Stancu (om de afaceri din județ), Ioana Panagoreț (decanul Facultății de Ș.tiințe și Inginerie a Universității Valahia), Violeta Răduț (deputat PSD în actuala legislatură) și Mădălin Borș (vicepreședinte al PSD).

Viorica Dăncilă nu se regăsește deloc pe lista Organizației Județene pentru alegerile parlamentare.

Viorica Dăncilă, scoasă de pe lista pentru parlamentare

Fostul premier a acuzat în urmă cu două zile că organizația PSD Teleorman primește instrucțiuni de la Liviu Dragnea să nu o pună pe lista pentru Parlament. Dăncilă a spus că Dragnea vrea să se răzbune pentru că s-a opus amnistiei și grațierii în perioada în care era premier.

„Liviu Dragnea, chiar şi din închisoare, are o influenţă asupra mai multor lideri din PSD Teleorman. Liviu Dragnea nu mă doreşte pe listă la parlamentare pentru că nu am dat amnistie şi graţiere, aşa cum a insistat. Liviu Dragnea o doreşte pe listă pe Carmen Dan. Sper că liderii PSD nu vor face ce spune Liviu Dragnea. Nu am aut nicio discuţie cu liderii partidului pe acest subiect, dar am încredere în vorbele preşedintelui Marcel Ciolacu, care a spus că un fost premier PSD trebuie să se regăsească pe listele partidului la parlamentare. Am fost europarlamentar şi premier, deci înţeleg şi exigenţele Legislativului. Nu cred că un fost premier al partidului poate fi exclus de pe listă. Aşa cum a spus şi Marcel Ciolacu, nu cred că trebuie să ne omorâm foştii lideri ai partidului”, a spus Viorica Dăncilă

Dăncilă speră să fie trimisă să candideze în alt județ, însă surse din partid susțin că sunt șanse mici ca fostul premier să prindă un loc în Parlament.

Carmen Dan nu are loc eligibil

Liderii Organizația Județeană PSD Teleorman au decis că lista pentru Senat va fi deschisă de Dănuț Cristescu, actualul președinte al Consiliului Județean, în timp ce pe cea de-a doua poziție va fi Carmen Dan, senator PSD în actuala legislatură.

Cea de a doua poziție de pe lista PSD pentru Senat nu este eligibilă. În legislatura 2016-2020 PSD a obinut în Teleorman un singur senator, celălalt loc fiind atribuit PNL.

Dănuț Cristescu nu va mai fi președintele CJ Teleorman după ce Adrian Gâdea își va prelua mandatul câștigat la alegerile din 27 septembrie, motiv pentru care va fi trimis de partid în Parlament.

Nici Violeta Răduț, actual deputat, nu va mai candida pentru un nou mandat.
Pentru un loc pe lista pentru Camera Deputaților s-au înscris Paul Stancu, Violeta Răduț, Florin Piper Savu, Mădălin Borș și Ioana Panagoreț. În urma votului dat de membrii CEx Județean, primul pe listă este Florin Piper, pe locul al doilea s-a situat Paul Stancu, iar poziția a treia a fost ocupată de Ioana Panagoreț.

Descinderi de ultimă oră în biroul soțului Vioricăi Dăncilă

Miercuri, 14 octombrie 2020, au avut loc descinderi în biroul soțului, Cristinel Dăncilă, fostului premier al României, Viorica Dăncilă.

Conform unor surse judiciare, este vorba despre un dosar în care Cristinel Dăncilă urmează să fie audiat, fără să aibă vreo calitate deocamdată.

Din primele informaţii, descinderile au loc într-o anchetă în care sunt puşi sub învinuire mai mulţi funcţionari din Primăria Topoloveni cu privire la anumite tranzacţii imobiliare, în care beneficiar ar fi această companie petrolieră la care lucrează soţul lui Dăncilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *