Prima pagină » Economic Local » Viorel Blăjuţ a oprit lucrările scandaloase din Nicolina, după dezvăluirile făcute în Bună Ziua Iaşi
Viorel Blăjuţ a oprit lucrările scandaloase din Nicolina, după dezvăluirile făcute în Bună Ziua Iaşi

Viorel Blăjuţ a oprit lucrările scandaloase din Nicolina, după dezvăluirile făcute în Bună Ziua Iaşi

10 oct. 2019, 04:00,
Vlad Alexa, în Economic Local

@ Controversatul om de afaceri Viorel Blăjuţ a decis să oprească lucrările făcute în zona Nicolina după ce locuitorii din vecinătate au reclamat abuzurile făcute la comanda fostului deputat

După dezvăluirile făcute de cotidianul Bună Ziua Iaşi despre lucrările scandaloase pe care subalternii lui Viorel Blăjuţ le realizează în zona Nicolina, acesta a decis să oprească acţiunile.

„Toată lucrarea s-a oprit, au strâns chiar şi cablurile de alimentare care erau trase prin spate. Nu mai sunt oamenii la lucru în spaţiul respectiv şi mulţumim pentru ajutorul acordat”, au spus locuitorii de pe strada Mitropolit Varlaam.

Ieşenii care locuiesc în zona Nicolina au intrat în conflict deschis cu controversatul om de afaceri Viorel Blăjuţ. Scandalul a pornit după ce mai multe parcele de teren din zona străzii Mitropolit Varlaam au fost ocupate şi îngrădite la comanda fostului deputat.

Totul se întâmplă în vecinătatea clădirii Iasisting, a spitalului „Sf. Sava” şi Recumedis, toate controlate direct sau indirect de controversatul Viorel Blăjuţ. Omenii povestesc că, deşi de-a lungul anilor au închis ochii la multe abuzuri făcute la comanda patronului Iasisting, acum au ajuns la limita răbdării deoarece au fost ocupate prea multe terenuri în mod scandalos şi chiar au fost blocate căile de acces.

Scandalul a explodat în momentul în care o cale de acces a fost blocată complet, iar un teren care a aparţinut unor bătrâni care au decedat a fost ocupat în condiţii suspecte la comanda fostului deputat.

„Recent, a îngrădit şi un teren din spate, unde au locuit înainte doi bătrâni din Ardeal. A blocat inclusiv şi calea de acces către terenul de la Mitropolit Varlaam 42. Noi ştim că acolo a locuit familia Romilă, iar ei au decedat în urmă cu mai mulţi ani, fără ca terenul să fie luat de altcineva. Blăjuţ a înconjurat terenul şi a început să construiască ceva acolo. Nu există niciun panou informativ la nimic”, au mai explicat ieşenii din Mitropolit Varlaam.

Pentru că nu au fost ajutaţi de oamenii legii, ieşenii au făcut demersurile pentru a afla dacă lucrările sunt în legalitate sau nu, iar aceştia au aflat că suprafaţa respectivă figurează cu taxele şi impozitele neachitate de vreme îndelungată.

„Nu a vrut să ne arate niciun act de proprietate şi ne-am interesat despre ce este vorba. Terenul respectiv apare la finanţe ca fiind «pe roşu», adică nu au fost plătite taxele şi impozitele de mai mulţi ani, deci e proprietate privată. De asemenea, fundacul este al nostru şi a fost folosit mulţi ani de toată lumea până să fie blocat.

Cotidianul BUNĂ ZIUA IAŞI a făcut adrese către instituţiile abilitate pentru a se lămuri dreptul de proprietate şi legalitatea amenajărilor din zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *