Prima pagină » Actualitate » Violeta Alexandru și-a dat demisia din grupul parlamentar PNL: „Am făcut acest gest pentru a atrage un semnal de alarmă”
Violeta Alexandru și-a dat demisia din grupul parlamentar PNL: „Am făcut acest gest pentru a atrage un semnal de alarmă”

Violeta Alexandru și-a dat demisia din grupul parlamentar PNL: „Am făcut acest gest pentru a atrage un semnal de alarmă”

03 nov. 2021, 13:58,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Violeta Alexandru a anunțat, în această dimineață, 3 noiembrie 2021, faptul că s-a retras din grupul parlamentar al Partidului Național Liberal. Aceasta s-a alăturat celor 15 senatori și deputați care s-au dezafiliat de la PNL.

„Mi-am depus acum câteva minute informarea cu privire la dezafilierea mea din grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților. Am făcut acest gest pentru a atrage un semnal de alarmă vis-a-vis de situația în care se află azi PNL, în comparație cu ceea ce am fost acum câteva luni și am pierdut din orgoliu și din încăpățânarea de a nu e exercita rolul de principal partid de guvernământ. Mi se pare incredibil că PNL nu merge cu o propunere de candidat de premier. Mi se pare o palmă pentru toți alegătorii noștri”, spune Violeta Alexandru.

Fostul ministru al Muncii în guvernul Orban îi critică pe liderii liberali pentru negocierile cu social democrații.

„Mi se pare de neacceptat că ne ducem să stăm jos să discutăm cu PSD-ul pe care l-am hulit atâția ani, în frunte cu cel care acum e președintele PNL, Florin Cîțu, și care se lăuda că și-a făcut o întreagă campanie în spațiul public de adversar al PSD, iar acum se face că-și mai aduce aminte de ceea ce a spus. Prin urmare, mi se pare un haos la nivelul conducerii PNL. Se simte, din păcate, și în grupul deputaților PNL”, adaugă Alexandru.

Antonel Tănase pleacă din PNL. Este primul președinte de filială care ia această decizie

Deputatul Antonel Tănase, lider al PNL Sector 3, a postat în urmă cu două zile un mesaj pe pagina sa oficială de Facebook, prin care anunță faptul că se retrage din partidul liberal din Camera Deputaților, alegând să meargă în tabăra lui Ludovic Orban. Motivul principal ce a stat în luarea acestei decizii este faptul că Tănase nu mai dorește să-l susțină pe Florin Cîțu și deciziilor pe care acesta le ia.

”Sunt în Partidul Național Liberal de la 19 ani și niciodată nu m-am gândit că îmi va fi rușine să spun că fac parte din această formațiune care, nu mai departe de acum 1 an, înregistra victorii politice remarcabile și se situa printre preferințele electorale ale românilor.

Iată, a venit ziua în care vă anunț pe toți cei care ați crezut în noi și ne-ați acordat votul de încredere că începând din acest moment mă retrag din grupul parlamentar PNL și voi activa ca deputat neafiliat.

Sunt primul președinte de filială care face acest pas, la care, recunosc, am cumpănit îndelung”, a precizat deputatul PNL.

Ludovic Orban și deputații PNL care au demisionat au format un grup propriu în Camera Deputaților

Luni, 1 noiembrie 2021, Ludovic Orban împreună cu toți deputații care au plecat din PNL și s-au alăturat lui, au reușit să îndeplinească condiția necesară pentru a-și înființa un grup propriu în Camera Deputaților. Conform regulamentului, este nevoie de minimum zece deputați din același partid pentru a putea face un grup nou parlamentar.

Această minimă a fost atinsă în momentul în care Nicolae Giugea s-a alăturat taberei lui Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`