Războiul gunoaielor a căpătat şi nuanţe politice. După ce locuitorii Sectorului 1 au fost nevoiţi să înoate printre gunoaie, mai mulţi politicieni i-au cerut demisia USR-istei. Altfel spus a fost iniţiată şi o campanie de strângere de semnături pentru demitere. Totuşi, Clotilde Armand este atacată chiar din interiorul coaliţiei PNL, mai exact de liderul formaţiunii politice a sectorului 1, Violeta Alexandru. Aceasta consideră că cetățenii merită mai mult respect din partea primarului şi a autorităţilor cu putere de decizie.
Liderul PNL este de părere că războiul gunoaielor ar trebui tranşat în instantă nicidecum în mass media. Altfel spus, locuitorii sectorului 1 merită scuze pentru că au stat şi stau de săptămâni bune în munţi de gunoaie iar şobolanii şi-au făcut prezenta chiar şi în supermarketuri.
Violeta Alexandru, lider PNL, o atacă dur pe Clotilde Armand, primarul USR al Sectorului 1
Într-o publicare postată pe o reţea de socializare, Violeta Alexandru menţionează faptul că întreg războiul gunoaielor ar trebui tranşant, cum este normal, în instantă nicidecum în apariţiile din mass media. Aceasta o îndeamnă pe Clotilde Armand să le arate mai mult respect cetăţenilor care sunt nevoiţi să înoate prin munţii de gunoaie, să suporte mirosul greoi dar și să facă față invaziei de şobolani din sector:
”Locuitorii sectorului 1 merită scuze pentru că stau de săptămâni bune cu munți de gunoaie în fața caselor și a blocurilor. Eu fac acest lucru. Îi respect. Nu am nicio atribuție administrativă la nivelul sectorului 1 dar nici nu pot spune că am fost indiferentă față de subiect în toată această perioadă. Gunoiul trebuie să fie ridicat! De la o zi la alta se agravează lucrurile.
Violeta Alexandru: Scandalul deșeurilor de la Sectorul 1 trebuie să fie tranșat în justiție.
Fostul ministru menţionează în aceeaşi postare faptul că întreg scandalul trebuie tranşat în instantă şi că până la o decizie definitivă, firma de salubritate de la Sectorul 1 trebuie plătită. Violeta Alexandru explică faptul că nimeni dintr-o tară democratică nu poate opri brusc un contract. Există legi care trebuie respectate întocmai:
Trebuia inițiată de mult timp acțiunea în instanță de către Primărie (nu știu unde eram astăzi dar sigur nu în punctul în care suntem), la câteva săptămâni după intrarea în administrația locală după alegerile de anul trecut, în baza primelor informații de la structurile de specialitate ale Primăriei. Cărora trebuie doar să știi ce să le ceri ca să nu îți poată ascunde ceva/prezenta trunchiat informațiile. Executivul Primăriei putea cere mandat Consiliului Local să deschidă acțiunea în justiție, în baza unui referat care să explice neregulile constatate și argumentul pentru care nu se pot remedia în cadrul actualului contract. Indiferent cum se numește firma de salubritate, aceasta este, în opinia mea, abordarea corectă. Eu sunt axată pe soluții de câte ori mă uit la o problemă.
Până se pronunță instanța – sper într-un timp scurt – facturile restante trebuie să fie plătite. Prin acțiunea în instanță se pot recupera sumele evaluate ca fiind încasate necuvenit. Aceasta este ordinea, nu se poate că cineva să oprească brusc un contract; în orice țară în care funcționează legea există niște etape tranzitorii. Nu amestecați lucrurile doar pentru că vă simțiți răcoriți în lupta contra corupției. Un contract nu poate fi întrerupt brusc în lipsa probelor. Când cealaltă parte recunoaște greșelile, atunci se rezolvă pe cale amiabilă. Din câte îmi dau seama din mediatizarea subiectului, pare că nu ar mai fi cazul aici. Atunci, în baza unor elemente clare care arată că prestatorul de servicii nu își face treaba, că ”umflă” facturile, că nu se mai poate lucra cu el, se intervine prin instanță, care decide asupra subiectului. Simplu, chirurgical, legal.(…)”, scrie Violeta Alexandru.
Clotilde Armand prinsă într-un război continuu la Sectorul 1
De la preluarea mandatului de primar care, potrivit informațiilor judiciare ar fi fost obținut în urma unor fraude (există suspiciunea iar până la pronunțarea instanței este doar o bănuială), Clotilde Armand a intrat într-un război cu mai multe autorități locale. De la faptul că acuza faptul că Poliția Locală o urmărește, până la celebrul război cu operatorul de salubritate Romprest.
Altfel spus, operatorul privat chiar a câștigat un proces de executare silită cu Primăria Sectorului 1. Decizia fiind definitivă.