Prima pagină » Actualitate » Violeta Alexandru, despre creșterea pensiilor: „Vor fi majorate de la 1 septembrie“
Violeta Alexandru, despre creșterea pensiilor: „Vor fi majorate de la 1 septembrie“

Violeta Alexandru, despre creșterea pensiilor: „Vor fi majorate de la 1 septembrie“

04 aug. 2020, 10:16,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că majorarea pensiilor se va produce de la 1 septembrie. Violeta Alexandru susține că se fac mai multe scenarii în privința creșterii pensiilor, dar a evită să spună și cu cât vor fi majorate, în condițiile în care este o lege care spune că acestea ar trebui crescute cu 40%.

„Pensiile vor creşte. Este şi o obligaţie, şi o determinare pe care le avem ca în pofida situaţiei generate de pandemie, cu efect direct asupra economiei, să facem ce trebuie făcut pentru ca românii să aibă pensiile crescute de la 1 septembrie şi acesta este un angajament ferm pe care Guvernul îl face”, a declarat Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru, despre creșterea pensiilor: Așteaptă evaluarea Ministerului Finanțelor

Ministrul Muncii susține că o decizie finală în ceea ce privește procentul cu care vor crește pensiilor va fi luată după evaluarea de la Ministerul Finanțelor.

„Aştept ca Ministerul Finanţelor să ne pună la dispoziţie evaluarea necesară cu privire la încasările în buget în această perioadă deosebit de dificilă din economie şi, în funcţie de ceea ce găsim, cu toată transparenţa, vom explica tot ce se poate face, în ce calendar şi aşa mai departe”, a precizat Violeta Alexandru.

Ludovic Orban: „Trebuie să poată să fie susținută și în anii următori“

 Premierul Ludovic Orban, a declarat astăzi că majorarea pensiilor se va face pe baza unor analize serioase pentru ca această creștere să poată fi susținută nu numai anul acesta, „ci și peste un an și peste doi ani și peste trei ani”. Orban nu zie, în schimb, nimic despre încălcarea unei legi care prevede majorarea pensiilor, de la 1 august, cu 40%.

„Obiectivul Guvernului pe care îl conduc este să majoreze pensiile, dar această majorare se va face pe baza unor analize extrem de serioase. În primul rând este vorba de raportul privind starea economiei și a bugetului, raportul la șase luni care trebuie prezentat de Ministerul Finanțelor.

Al doilea element de analiză îl reprezintă pe de-o parte prognozele pe care le va face Comisia de prognoza, iar pe de altă parte, prognozele privind evoluția economiei care sunt formulate de instituții internaționale, prognoze legate de evoluția economiei mai ales în statele UE pentru că România este foarte legată de evoluția economiei din statele UE. În funcție de aceste evoluții vom stabili care este procentul cu care se va face majorarea”, a spus Ludovic Orban.

Premierul s-a ferit să avanseze vreun procent în legătură cu majorarea pensiile.

„Nimeni nu poate să vă spună cu ce procent vor crește. Sigur ministrul Finanţelor când a evocat posibilitatea unei majorări cu 10% a făcut-o pe baza unor date intermediare, când vom avea toate aceste informaţii vom lua decizia şi o vom comunica public”, a afirmatLudovic Orban.

Liberalii nu respectă legea!

Dacă punctul de pensie va crește cu 14 procente, așa cum este ultimul procent avansat de Guvern, atunci și pensia minimă va crește cu același procent de la 1 septembrie, iar asta înseamnă că pensia minimă care acum este de 704 lei pe lună va fi 802,5 lei.

De luna următoare, sta înseamnă o creștere de aproape 100 lei!

Deși avem o lege clară care precizează clar că punctul de pensii ar trebui majorat cu 40 de procente, Guvernul a anunțat că pensiile vor crește doar cu 14%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *