Prima pagină » Stiri si curiozitati » Violet Evergarden. Protagonista seriei anime cu același nume

Violet Evergarden. Protagonista seriei anime cu același nume

01 mart. 2022, 14:20,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Seria Violet Evergarden se prezintă publicului pentru prima dată în anul 2015 sub forma unei nuvele publicate de către KA Esumo Bunko.

Prima apariție în public al seriei anime a avut loc în anul 2018, iar în anul 2019 ajunge să fie premiat ca cea mai bună animație a anului obținând Crunchyroll Anime Awards. Povestea este relativ scurtă, iar întreaga lume a fost puțin dezamăgită că totul a fost rezumat în cadrul unui sezon de 13 episoade.

Povestea este una dramatică, iar compasiunea și întâmplările bogate din punct de vedere emoțional, fac din acest anime o călătorie într-un univers al frumosului. Spre deosebire de alți protagoniști, de această dată acțiunea se desfășoară în jurul unei fete, fapt ce oferă o aură sensibilă și feminină întregii întâmplări.

violet evergarden tine un caiet

Trecutul avut nu reprezintă un avantaj în înțelegerea sentimentelor oamenilor

Violet Evergarden. Începutul operei dramatice

Acest anime are o acțiune ce se desfășoară într-o perioadă în care războaiele sunt frecvente, iar ca întotdeauna, victimele războiului nu sunt doar soldații ce mor în bătălie, dar și oamenii simpli și nevinovați ce cad pradă atrocităților. Aspect al realității reflectat în mai multe serii anime.

Povestea începe cu aceasta ce este demisă din funcția pe care o ocupase. Aspectul său este unul cald și feminin, dar trecutul este unul sumbru căci fiind lipsită de familie a fost găsită în copilărie de un anume maior Gilbert, alături de care a fost implicată în mai multe misiuni sângeroase.

Datorită accidentelor ce au avut loc pe câmpul de luptă aceasta și-a pierdut mâinile, primind în schimb 2 proteze metalice pe care le putea folosi. Oamenii priveau acest fapt cu o oarecare frică, iar pentru a evita privirile pe care le primea, adesea folosea mănuși.

mana de metal a lui violet evergarden

Protezele metalice ies mult în evidență, iar oamenii o privesc suspicios

Întreaga acțiune se rezumă la căutarea sa disperată cu scopul de a îl găsi pe maiorul Gilbert ce dispăruse. Sentimentele ei pentru persoana care a reprezentat totul pentru ea sunt foarte profunde, iar absența acestuia este o tortură și o suferință permanentă.

Primește îndemnul celor din jur spre a începe o nouă viață departe de război, dar acest lucru este ceva greu de acceptat. Trecutul petrecut alături de forțele militare o fac să se simtă ca un străin în jurul oamenilor. Soarta face ca aceasta să ajungă în cadrul unei instituții similare unui oficiu poștal.

Acțiunea se desfășoară undeva la începutul secolului 19, bărbații mergeau la război, iar familiile rămase în urmă nu mai puteau comunica cu ei. Rata de analfabetism era mare așa că pentru a facilita aceste conversații, în cadrul acestor oficii erau oameni special puși ce scriau în locul oamenilor de rând.

manusi metalice scriind la masina

Scrisul urmează a deveni următoarea pasiune a lui Violet Evergarden

Acest job nu era chiar atât de simplu, căci caligrafia și interpretarea celor spuse de către oameni, reprezentau calități absolute. Țăranii nu știau cum să spună ce se simt, iar traducerea pe foaie a ceea ce poartă în suflet, poate fi considerată una dintre cele mai nobile slujbe. Cale pe care protagonista noastră va învăța ceea ce înseamnă să fii cu adevărat uman.

De ce să urmărești această serie?

Acest anime a fost unul premiat datorită creației literare a autoarei de origine japoneză Kana Akatsuki, dar și a unui design bine muncit de Akiko Takase. Poate fi urmărit de pe mai multe domenii sau platforme, însă cei mai mulți preferă să folosească Netflix.

violet evergarden isi scoate manusa de pe mana metalica

Mănușile sunt o soluție bună pentru a părea normală în societate

Povestea pentru a o descrie sumar este una foarte sensibilă, iar această călătorie în lumea sentimentelor, poate fi catalogată drept o experiență unică. Violet Evergarden poate fi vizualizată drept o imagine feminină și puternică, demnă de urmat. În cadrul tuturor dificultăților pe care le-a întâlnit pe parcursul vieții, nu s-a oprit din a merge mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *