Prima pagină » International » Violențele din Leeds. Consiliul local, comunitatea de români și comunitatea de romi au dat o declarație comună
Violențele din Leeds. Consiliul local, comunitatea de români și comunitatea de romi au dat o declarație comună

Violențele din Leeds. Consiliul local, comunitatea de români și comunitatea de romi au dat o declarație comună

19 iul. 2024, 22:00,
BZI.ro, în International

Consiliul local din Leeds și reprezentanți ai comunității de români și ai comunității de romi din orașul britanic au emis vineri o declarație comună în care cer localnicilor să își păstreze calmul pentru a nu se repeta violențele înregistrate joi seară, soldate cu arestări și distrugerea unui autobuz și a unei mașini de poliție.

Cele trei părți au anunțat de asemenea o revizuire ”urgentă” a cazului celor patru copii ai unei familii de romi luați în custodie din cauza suspiciunilor de abuz. De altfel, momentul în care polițiștii și angajații serviciilor sociale au luat copiii a declanșat violențele din Leeds.

Declarația comună din partea Consiliului Local Leeds și a comunității române și rome:

„Astăzi, reprezentanții comunității rome s-au întâlnit cu Leeds City Council pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la o problemă de familie de ieri (18 iulie 2024).

Consiliul a fost de acord să efectueze o revizuire urgentă a cazului și să colaboreze cu organizațiile conduse de români și romi, cu bisericile, cu Consulatul Onorific al României și cu alți reprezentanți ai familiei, în interesul familiei și al comunității rome în general.

Cerem tuturor comunităților să își păstreze calmul și să se asigure că nu vom asista la noi tulburări precum cele de aseară, care au provocat teamă și supărare în comunitățile din Harehills. Localnicii sunt devastați de ceea ce s-a întâmplat și dorim să ne asigurăm că scenele tulburătoare la care am asistat nu se vor repeta. Astfel de acțiuni vor avea un impact dăunător și de lungă durată asupra comunității noastre.

Comunitatea românească și romă a jucat un rol major în comunitate și a contribuit mult la diversitatea și bogăția Harehills. Dorim ca această activitate să continue și să dezvoltăm alte activități care să facă din Harehills un loc și mai bun pentru a lucra și a trăi. Evenimentele de noaptea trecută nu vor ajuta comunitatea noastră sau familia. Trebuie să lucrăm împreună cu autoritățile pentru a asigura cele mai bune rezultate pentru comunitate și pentru a ne asigura că vocile noastre sunt auzite la cel mai înalt nivel, astfel încât să putem evita astfel de scenarii în viitor.

Vă rugăm să ne ajutați păstrându-vă calmul, asigurându-vă siguranța dumneavoastră și a copiilor dumneavoastră și evitând repetarea tulburărilor de noaptea trecută. Acest lucru este în interesul familiei și al întregii comunități.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *