Prima pagină » Culinar » Vinete umplute la cuptor. Cum să pregătești un preparat culinar desăvârșit după cea mai simplă rețetă

Vinete umplute la cuptor. Cum să pregătești un preparat culinar desăvârșit după cea mai simplă rețetă

25 iul. 2022, 13:26,
în Culinar

Delicioasele vinete umplute la cuptor sunt un adevărat deliciu, iar dacă folosim câteva arome și ingrediente inedite, la final ne vom încânta papilele gustative cu o mâncare aromată și savuroasă. Iată cum să pregătești un preparat culinar desăvârșit după cea mai simplă rețetă.

Vinete umplute la cuptor, gustoase și aromate

Vinetele pot fi pregătite în multe feluri, însă dacă vrem să le gătim într-un mod sănătos, putem face foarte ușor acasă vinete umplute la cuptor, cu carne și legume asortate. Vinetele umplute sunt pe placul multora dintre noi, iar rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Dacă vom folosi și câteva mirodenii inedite, vom obține la final o mâncare savuroasă și sănătoasă.

Vinetele pot fi umplute cu carne tocată, cu legume și cașcaval sau cu un mix de umplutură delicioasă din carne și legume. Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu un preparat culinar desăvârșit, putem pregăti vinete la cuptor după cea mai simplă rețetă. Pentru aceasta avem nevoie de puține ingrediente și de un plus de imaginație, iar la final succesul va fi garantat.

Vinetele pot fi pregătite și pentru sezonul de iarnă și păstrate la rece mai mult timp. De la gustoasele rețete de zacuscă până la preparatele ușoare și fine cu vinete proaspete, toate sunt pe placul multora dintre noi. Pe lângă aceste delicii, gospodinele mai pregătesc pentru cămară și murături delicioase în saramură.

Pe lista bunătăților pentru sezonul rece se află și gogonelele murate la borcan sau gustoșii castraveți murați pentru iarnă. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține la final cele mai bune murături.

Cum să pregătești acasă un preparat culinar savuros

Pentru a pregăti acasă niște vinete umplute cu carne și legume la cuptor vom avea nevoie de 2 vinete mari, 400 g de carne tocată, 100 ml de ulei de măsline, 2 roșii, 3 fire de ceapă verde, 3 căței de usturoi, 1 ardei gras, 1 lingură de pastă de roșii, pătrunjel, sare și piper după gust.

Mai întâi se spală vinetele și se decojesc parțial, în dungi, după care se taie în jumătăți și se lasă la scurs. Ulterior se scoate miezul vinetelor și se toacă mărunt în cubulețe mici. La fel se procedează și cu celelalte legume.

Într-o tigaie mare se pun 50 ml de ulei de măsline și se lasă vinetele la prăjit timp de 3 minute, pe fiecare parte, până când acestea se rumenesc ușor. După ce se scot vinetele din tigaie, se pune carnea tocată și se rumenește timp de 10 minute, apoi se adaugă peste carne ceapa și usturoiul tocate mărunt. Se lasă să se călească împreună apoi se pun și cubulețele de ardei gras și roșiile tăiate cubulețe.

Se lasă totul la fiert timp de 20 de minute, iar când legumele și carnea sunt gata, se adaugă pătrunjelul proaspăt și tăiat mărunt. Se ia umplutura de pe foc și se lasă un pic la răcit. Fiecare jumătate de vânătă se umple cu carnea tocată și legumele, iar acestea se așază într-o tavă în care adăugăm pasta de roșii diluată cu puțină apă. La final se stropesc vinetele cu puțin ulei de măsline și se bagă la cuptor timp de 30 de minute. Cu siguranță vom obține cele mai gustoase vinete umplute la cuptor, savuroase și sănătoase.

Vinetele umplute la cuptor sunt gustoase, aromate și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri și adăugăm mirodenii inedite, la final vom obține un adevărat deliciu.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024