Prima pagină » Culinar » Vinete umplute cu carne tocată. Aromele orientale care îți vor năvăli simțurile

Vinete umplute cu carne tocată. Aromele orientale care îți vor năvăli simțurile

15 ian. 2024, 14:48,
BZI.ro, în Culinar

Vă prezentăm o rețetă delicioasă de vinete umplute cu carne tocată de vită sau miel și mirodenii orientale, și însoțite de un sos de roșii savuros. Condimentele picante și dulceața fructelor uscate este specifică bucătăriei orientale. Acest preparat deține un echilibru uimitor al aromelor, numai bun de savurat alături de un cuscus parfumat și un delicios ajvar (un sos pe bază de ardei roșu și vinete coapte).

Vinete umplute cu carne

Primul pas în procesul de preparare este să gătești vinetele. În primul rând, taie-le aproape până la coajă, fără a o perfora, astfel încât să obții forme de pătrat. Presară sare deasupra și lasă-le să stea timp de aproximativ 10 minute. După 10 minute, folosește un șervețel de hârtie pentru a absorbi lichidul rezultat. Acest proces ajută la scoaterea amărăciunii din vinete. După aceasta, unge-le cu puțin ulei de măsline. Coace-le în cuptor la 200 grade Celsius timp de 30 de minute sau până devin moi, astfel încât să poți să scoți pulpa cu o lingură pentru a o amesteca cu carnea. În timp ce vinetele se gătesc, poți să pregătești amestecul de umplutură.

Pe măsură ce carnea fierbe, bucătăria îți va fi învăluită de aromele minunate ale condimentelor și sosului pe bază de roșii. Pulpa scoasă din vinete va trebui combinată cu amestecul de carne, iar apoi vinetele vor fi puse din nou la fiert. Odată ce amestecul de carne este gata, umple vinetele și pune-le în cuptor la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute.

Ingrediente și pașii de preparare

Vei avea nevoie de 700 g amestec de carne tocată de vită și miel, 1 lingură cumin, 1 linguriță boia afumată, 1/2 linguriță scorțișoară, 1 linguriță semințe de coriandru, 2 linguri pătrunjel tocat + mai mult pentru servit, 1 lingură ulei de măsline, 2 linguri de migdale prăjite, 2 linguri stafide, 1/4 ceașcă bulion de vită, 1 cutie de 400 g de roșii în suc propriu, 1 linguriță sare kosher, 1/2 linguriță piper măcinat, 1 ceapă roșie, tocată și 2 vinete.

Încălzește cuptorul la 200 grade Celsius. Taie vinetele pe jumătate și trasează dungi în pulpă, astfel încât să obții pătrate în interior, însă ai grija să nu perforezi coaja. Adaugă sare și lasă-le să stea timp de 10 minute pentru a elimina umiditatea și amărăciunea. Absoarbe excesul de umiditate cu ajutor unor șervețele de hârtie. După aceea, unge-le cu ulei de măsline și introdu-le în cuptor timp de 30 de minute sau până devin moi. Scoate pulpa de vinete din coji.

Acestea vor fi vasele în care vei pune amestecul final de carne. Gătește carnea de vită și/sau miel într-o tigaie la foc mediu cu o lingură de ulei de măsline timp de 2 minute. Adaugă ceapa roșie și usturoiul în tigaie și gătește încă 2 minute. Adaugă roșiile, bulionul de vită, condimentele, pătrunjelul tocat și stafidele aurii, și lasă la fiert timp de 10 minute. Adaugă pulpa de vinete și fierbe încă 5 minute, amestecând pentru a combina totul. Umple vinetele cu amestecul de carne și coace-le la 180 de garde Celsius timp de 20 de minute. Servește vinetele umplute cu carne pe un pat de cuscus și presară deasupra pătrunjel proaspăt tocat și migdale prăjite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *