Prima pagină » Culinar » Vinete umplute cu brânză – Cel mai savuros fel de mâncare și foarte simplu de preparat!

Vinete umplute cu brânză – Cel mai savuros fel de mâncare și foarte simplu de preparat!

14 mart. 2022, 15:02,
în Culinar

Vinetele umplute cu brânză sunt un preparat extrem de delicios! Acestea nu sunt foarte populare, însă persoanele care au avut ocazia să guste acest fel de mâncare, s-au îndrăgostit de gustul minunat. Pe deasupra, acest preparat este și foarte sățios, dar și sănătos. Nu este deloc complicat de preparat.

Această rețetă își are originile într-o rețetă turcească, inventată de Imam Bayildi. Cele două sunt foarte asemănătoare, însă rețeta İmam bayıldı (denumită după creatorul său) este puțin mai complexă.

Vinetele umplute cu brânză se prepară mai mult în acest fel, în Grecia. Acestea constituie un fel de mâncare potrivit pentru prânz sau pentru cină și este foarte nutritiv.

Ce ingrediente sunt necesare pentru acest preparat

Vinetele umplute cu brânză nu necesită foarte multe ingrediente și sunt destul de ușor de preparat. Există mai multe preparate cu vinetele ca ingredient principal, și sunt foarte gustoase.

Pentru patru porții, vom avea nevoie doar de patru vinete pe care le vom tăia în jumătate, pe lungime. Pentru umplutură, ne vom folosi de aproximativ 300-350 grame de telemea de vacă, alături de 300 grame de cașcaval ras.

Pe lângă acestea vom mai pregăti niște unt cu cât mai multă grăsime, pentru o textură mai cremoasă. Cel cu 82% grăsime este cel mai potrivit.

Mai pregătim și două ouă, alături de câteva linguri de ulei, de preferabil, de măsline pentru o aromă mai autentică. Pe deasupra, vom folosi câteva roșii cherry tăiate.

Pentru condimente, putem folosi cele clasice, și anume sarea și piperul. Desigur, condimentarea se poate face după preferințele fiecăruia.

Așadar, acest preparat nu este foarte greu de pregătit și nici nu cere foarte mult efort din partea noastră. Chiar și așa, rezultatul va fi unul uimitor, cu un gust minunat și savuros.

Vinete umplute cu brânză – Cum se prepară acest fel de mâncare

În primul rând, trebuie să spălăm foarte bine vinetele, pentru că le vom folosi cu tot cu coajă. După ce le scurgem bine de apă, le putem tăia în două jumătăți, pe lungime. Este indicat să înțepăm puțin vinetele prin coajă, pentru a fi pătrunse cât mai bine atunci când le băgăm la cuptor.

În timpul acesta, trebuie să preîncălzim cuptorul la aproximativ 200 de grade. Între timp, vinetele trebuie unse cu uleiul de măsline pregătit. După ce cuptorul a fost încălzit, putem introduce vinetele pentru a se coace puțin, timp de aproximativ 20 de minute. Veți vedea că sunt rumenite, însă nu gătite neaparat complet.

După ce acestea sunt gata coapte, putem pregăti o lingură sau o ustensilă potrivită pentru a scoate conținutul/miezul vinetelor. Trebuie să avem grijă să nu tăiem prea mult pentru a nu deteriora coaja. Aceasta trebuie păstrată intactă.

Într-un bol vom rade brânza (telemeaua de vacă) cu atenție, alături de jumătate din cașcavalul deja ras. Adăugăm și conținutul pe care l-am scos din vinete și amestecăm foarte bine. În acest amestec putem adăuga și condimentele pregătite, după preferințe.

Această compoziție se va pune în cojile păstrate de la vinete. Pe deasupra punem câte o felie sau două de roșie cherry, iar apoi niște cașcaval ras din cel rămas.

După aceea, putem pregăti tava pe care o ungem cu unt. Așezăm vinetele și le lăsăm să se coacă încă aproximativ 10 minute, la 200 e grade.

Vinetele cu brânză se pot servi cu pâine prăjită și constituie o masă nutritivă, sățioasă și mai ales foarte gustoasă!

Bugetul.ro
A sărăcit Anca Alexandrescu? Vedeta Realitatea Plus și-a petrecut concediul „pe austeritate” la malul mării
redactia.ro
Anunț important de la stat pentru preoți, călugări și călugărițe. Ce nu mai au voie să facă de la 1 septembrie
Bugetul.ro
Hârjoneala dintre Anca Alexandrescu și Victor Ponta continuă. Fostul premier al României i-a transmis un mesaj de la distanță vedetei de la Realitatea TV
a1.ro
Cum arăta George Vornicu în ziua nunții cu fosta soție. Cât de mult s-a schimbat concurentul de la Insula Iubirii sezonul 9
Playtech.ro
Dezvăluiri intime din tinereţea lui Ilie Bolojan! Aşa nu ţi-l închipuiai pe premier, ce făcea mereu în liceu spre uimirea colegilor
observatornews.ro
Deținutul de la Mărgineni ar fi evadat pentru că soția lui ar fi avut o relație cu fostul coleg de celulă
Playsport.ro
Un meteorit care a lovit o casă s-a descoperit că este mai vechi decât Pământul și...
Evz.ro
Taxa care va provoca un adevărat șoc. Va fi scandal național
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
O minoră de doar 14 ani i-a luat mințile lui Gigi Becali, care s-a îndrăgostit până peste cap
Playtech.ro
Amendă de 100.000 de lei pentru construcții din curtea ta, pe terenul tău. Ce poți face fără autorizație de construire
Dailybusiness.ro
Prețurile la alimente în Bulgaria față de România, în hipermarket și în piețe. Cât de mari sunt diferențele
RomaniaTV
Ozana Barabancea a slăbit 24 de kg în doar 3 luni! Cum a reușit: Îmbrac hainele fiicei mele. Am renunțat la îmbuibarea de care eram dependentă
stiriromania.ro
Cât costă o porție de ceafă cu cartofi prăjiți în Mamaia: prețurile de autoservire ajung la niveluri gourmet
RomaniaTV
Contrast climatic, un anticiclon loveşte România. Elena Mateescu anunţă inversiuni termice
redactia.ro
Revoluție fiscală în România! Guvernul Bolojan majorează cu 30% impozitele auto!
ego.ro
Șoc pentru toată lumea! Ce se întâmplă acum între Irina și Irinel Columbeanu. Toți sunt emoționați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
13 august 2025
13 august 2025