Prima pagină » International » Vindecare miraculoasă în Turcia! O femeie de 105 ani a ieșit învingătoare din lupta cu boala COVID-19

Vindecare miraculoasă în Turcia! O femeie de 105 ani a ieșit învingătoare din lupta cu boala COVID-19

07 dec. 2020, 23:15,
Bianca Rebegea, în International

Deși suferea și de alte afecțiuni cronice, femeia în vârstă de 105 ani s-a vindecat de COVID-19 în doar cinci zile de spitalizare.

Este vorba despre Huriye Baskapan, o bătrână din Turcia, care a ajuns la vârsta venerabilă de 105 ani. În ciuda vârstei, aceasta este o femeie activă.

Inițial, a acuzat stări de slăbiciune şi a sesizat lipsa poftei de mâncare, în timp ce se afla alături de nepoţi în localitatea Sile din Istanbul, Turcia. Familia bătrânei a luat decizia ca Huriye să faca testul COVID-19. Din păcate, a ieșit pozitiv.

Medicii i-au sugerat să se interneze, fiindcă avea o vârstă înaintată.

„Huriye Baskapan a primit o medicaţie agresivă timp de două zile”, a declarat agenţiei de ştiri medicul care a îngrijit-o la spitalul din Sile, Emre Uzge, informează EFE.

După cinci zile, Huriye Baskapan s-a recuperat miraculos şi a fost externată, pentru a fi alături de familia sa.

Turcia, o ţară cu 80 de milioane de locuitori, a depăşit luni pentru prima oară pragul de două sute de decese, iar potrivit Ministerului Sănătăţii, a înregistrat într-o singură zi 203 de morţi, .

Mai mult decât atât, primăria din Istanbul, un oraş cu 16 milioane de locuitori, a oferit asigurări că sunt raportate zilnic circa 200 de decese de “o boală contagioasă”.

Și o femeie din România, în vârstă de 96 de ani, s-a vindecat de coronavirus

O bătrână din România s-a vindecat de COVID la 96 de ani, după mai multe zile de spitalizare. În unitatea medicală, Tanti Oiţa, aşa cum o numesc apropiaţii, a urmat tratamentul standard, iar acum este acasă fericită împreună cu familia ei.

Ioana Pluteanu, sau tanti Oiţa cum adoră să i se zică, este o femeie de 96 de ani care a învins coronavirusul. După mai multe zile în care a stat internată în spital, unde a urmat un tratament standard pentru COVID, precum şi cu multe rugăciuni la Cel de sus, bătrână este acum sănătoasă şi se bucura în continuare de viaţă.

Tanti Oiţa s-a vindecat de COVID la 96 de ani

Ioana Pluteanu are 96 de ani şi din păcate s-a infectat cu SARS-CoV-2, chiar dacă a stat numai casă. Femeia a chemat un zidar pentru nişte reparaţii şi apoi bărbatul a început să aibă frisoane şi nu s-a mai prezentat la muncă.

Bătrâna din Ploieşti a început să aibă şi ea simptome şi a ajuns la peste 90 de ani infectată cu COVID, în spital.

“Nu mai ştiam de mine, mama! Dar n-am avut nevoie de mască de oxigen. Am luat tratamentul, perfuziile… Eram cinci în salon, fete vorbăreţe, eu doream să vin acasă mai repede, că nu puteam să dorm. Era cineva care urla, strigă, de o auzeam şi eu, care mai aud bine doar cu o ureche. Dar au luat-o de acolo, săraca femeie! Cine ştie ce s-a întâmplat cu dânsa? Cu igiena am avut probleme. Când m-am întors acasă, spălatul pe dinţi mi s-a părut un dar de la Dumnezeu. Purtaţi masca, mamaie, spălaţi-vă pe mâini, respectaţi regulile!” spune tanti Oiţa pentru Libertatea.

”Am scăpat! Acolo, singură, în spital, mă gândeam doar la cum va fi să ajung acasă, să-mi strâng fiica în braţe. Asta mi-a dat putere! Uneori, trăgeam aer în piept şi-mi spuneam că aş fi dat orice să mai simt mirosul de ciorbă din bucătăria de acasă. Mă visam tăind ceapă. Şi ardei tăiam, pentru o ciorbă bună”, spune tanti Oiţă.

Cum a ieşit din spital? “E, mi-a spus într-o zi: «Mamă, ia-mă de aici, că nu mai pot!»”, povesteşte fiica bartanei care s-a temut pentru viaţa mamei sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *