Prima pagină » Sanatate » Vindecare hemoroizi în 48 ore: Remedii rapide pentru a scăpa de această afecțiune

Vindecare hemoroizi în 48 ore: Remedii rapide pentru a scăpa de această afecțiune

26 oct. 2021, 10:13,
BZI.ro, în Sanatate

Multe persoane care suferă de hemorozi vor să știe dacă vindecarea acestora este posibilă în 48 de ore.

Hemoroizii reprezintă o dilatație venelor de la nivelul canalului anal. Dilatația simplă a acestor vene trebuie identificată cu noțiunea de boală hemoroidală doar în măsura în care generează simptome ca sângerare, senzație de presiune sau prurit.

În funcție de locul în care apar, hemoroizii pot fi externi dacă sunt vizibili la nivelul orificiului anal sau interni, când sunt vizibili la explorarea canalului anal prin anuscopie.

persoana care sufera de hemoroizi

Care sunt cauzele apariției hemoroizilor

Apariția hemoroizilor poate fi cauzată de mai mulți factori, de la situații firești precum sarcina sau nașterea și până la anumite afecțiuni, care duc la stagnarea sângelui în venele din etajul abdominal inferior, dar și a unor modificări în structura pereților venoși, cu mse întâmplă în cazul predispoziției ereditare prin calitatea mai slabă a țesutului elastic sau a inflamației locale.

Cele mai des întâlnite cauze ale apariției hemoroizilor sunt tulburările de tranzit intestinal, precum constipația sau diareea, statul prelungit în poziția șezut, sedentarismul sau un regim alimentar bogat în proteine și sărac în fibre.

Alte cauze ale apariției hemoroizilor sunt consumul de alcool, de condimente picante sau de eforturi repetate depuse în momentul defecației.

De asemenea, obezitatea și apariția sarcinii poate fi cauza apariției hemoroizilor, însă aceștia dispar după naștere.

grafica persoana care sufera de hemoroizi

Vindecare hemoroizi în 48 ore: Tratamente cu efecte imediate

Pentru vindecarea hemoroizilor există mai multe tratamente bazate pe creme, unguente sau tampoane, ce se eliberează fără rețetă și care conțin hidrocortizon sau hamamelis pentru a ameliora durerea, umflarea și mâncărimea cauzate de hemoroizi.

În cazul cremelor și supozitoarelor care conțin hidrocortizon se recomandă folosirea acestora doar câteva zile deoarece pot slăbi și subția pielea. În situația în care aceste creme provoacă erupții cutanate sau piele uscată în jurul zonei, se recoamndă consultul unui medic.

Pentru ameliorarea simptomelor cauzate de hemoroizi există mai multe remedii naturiste la care puteți apela acasă. Astfel, trebuie să vă așezați în apă caldă, acoperindu-vă doar coapsele și fesele. Acest lucru va ajuta la ameliorarea mâncărimilor și iritațiilor.

De asemenea, folosirea unor pachete de gheață ajută la ameliorarea umflării și calmează durerea.

În plus, se recomandă curățarea anusului după fiecare mișcare intestinală frecând ișor cu tampoane umede, cum sunt șervețele pentru bebeluși. Utilizarea hârtiei igienice dure și uscate care poate conține mirosuri poate provoca iritații suplimentare.

persoana care sufera de hemoroizi și are o hartie igienica in mana

Zona trebuie păstrată curată făcând o baie sau un duș cu apă fierbinte în fiecare zi. După ce ați făcut baie, tamponați ușor pielea și uscați-o.

Și folosirea unei perne pentru șezut poate duce la reducerea umflării hemoroizilor și previne formarea altora noi.

Pentru durere, puteți lua analgezice fără prescripție medicală, cum ar fi acetaminofen, ibuprofen sau aspirină, după cum este necesar.

Pentru ameliorarea simptomelor provocate de hemorozi se poate apela și la mai multe leacuri bătrânești, precum crema de propolis sau uleiul de ricin.

În cazul hemoroizilor nu există un regim alimenatr anume, însă este indicat să eviți alimentele care pot irita zona anală, de exemplu condimentele picante. În plus, trebuie consumate alimente care contribuie la prevenirea constipatiei, adică alimente bogate în fibre, precum fructe, legume și cereale integrale.

persoana care sufera de hemoroizi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *