Prima pagină » Sanatate » Vindecă herpesul rapid: Cum să scapi peste noapte de această problemă

Vindecă herpesul rapid: Cum să scapi peste noapte de această problemă

26 mai 2021, 10:16,
în Sanatate

De câte ori nu vi s-a întâmplat să vă iasă herpes la gură în cele mai nepotrivite momente? Pentru a scăpa de această problemă aveți nevoie de soluții care vindecă herpesul rapid.

Herpesul bucal este declanșat de virusul Herpes Simplex 1. Acesta se poate transmite de la alți purtători, prin contact direct, sau prin folosirea unor obiecte contaminate. Herpesul poate rămâne în stare latentă toată viața, fără simptome, sau poate recidiva în anumite perioade.

Erupția virusului este de obicei asimptomatică, însă sunt situații în care poate fi precedată de înroșirea zonei și senzații de arsură sau mâncărime. Pe urmă, în zona afectată pot să apară structuri de vezicule dureroase, umplute cu lichid transparent, care se vor sparge și vor forma o crustă gălbuie. De obicei, din momentul în care apare și până să se vindece dutează între 7 și 14 zile.

De obicei, apariția herpesului este cauzat de oboseală, stres, sistemul imunitar slăbit, expunerea îndelungată la soare sau vânt, un traumatism în regiune sau schimbările hormonale.

Vindecă herpesul rapid: Soluții la îndemâna oriciui

Cel mai folosit medicament pentru tratarea herpesului este aciclovirul, însă perioada minimă de vindecare este de 7 zile. În anumite situații excepționale, când vrem să scăpăm mai repede de herpes putem apela la câteva soluții care sunt la îndemâna oricui.

Cel mai folosit remediu natural pentru tratarea herpesului, la care apelează foarte multă lume, este usturoiul. Usturoiul are proprietăţi antioxidante și se recomandă folosirea lui după apariţia primelor erupţii.

Pentru asta, se taie în două cățelul de usturoi și se presează pe zona afectată, pentru ca substanţele active să-şi facă efectul în cel mai scurt timp.

Datorită substanțelor pe care le conține usturoiul, s-ar pitea ca în momentul aplicării zona afectată să suture, dar asta nu înseamnă că trebuie să îndepărtați usturoiul. Tratamentul se poate aplica de trei ori pe zi, ultima aplicare fiind recomandată înainte de culcare.

Usturoiul este, de asemenea, bogat în calciu, fosfor, fier și alicină, o substanță care se face vinovată de mirosul puternic şi înţepător dar care protejează organismul de agenţi nocivi şi infecţii.

Un alt remediu natural la care apelează multă lume pentru a vindeca herpesul rapid sunt gălbenelele. Datorită proprietăților cicatrizante, antiseptice şi antiinflamatoare, acestea reduc la jumătate perioada de vindecare. O alifie de gâlbene poate fi luată de la magazinele cu produse naturiste sau poate fi preparată şi în casă. Pentru a o prepara, ai nevoie de 20 de flori de gălbenele, cu tulpină cu tot, care se spală şi se taie mărunt. După, se pun în grăsime topită.

Compoziția se ține aproximativ 20 de minute pe foc și se amestecă cu o lingură de lemn. După ce a stat 12 ore, amestecul se reîncălzeşte şi se strecoară printr-un tifon. Alifia se pune într-un borcan de sticlă şi se ţine la frigider.

Propolisul împiedică răspândirea herpesului

Propolisul ajută și grăbește perioada de vindecare a herpesului prin formarea unui strat de protecţie. Propolisul conține siliciu, magneziu, aminoacizi şi cobalt, dar şi substanţe antibiotic, fapt ce îi permite să aibă calități cicatrizante şi antiinfecţioase.

În plus, propolisul are efect antiviral, care împiedică răspândirea virusului.

Pentru calmarea durerilor produse de herpes, cel mai indicat este ceaiul de urzică. Dat fiind că herpesului este în jurul gurii, există tendinţa de a umezi leziunile, ceea ce duce la creşterea în intensitate a durerii.

Pentru a calma usturimile, se poate bea un ceai făcut dintr-un amestec de frunze de urzică, de pătlagină şi de flori de rozmarin.

Astfel, după ce plantele se mărunţesc, se pune o lingură de amestec în 250 ml de apă fiartă. Se beau două căni de ceai pe zi, până ce simptomele dispar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *