Prima pagină » National » Vin veștile pe care niciun român nu vrea să le audă. Se scumpesc iar apartamentele, serviciile și mâncarea
Vin veștile pe care niciun român nu vrea să le audă. Se scumpesc iar apartamentele, serviciile și mâncarea

Vin veștile pe care niciun român nu vrea să le audă. Se scumpesc iar apartamentele, serviciile și mâncarea

29 iul. 2024, 23:00, 3 ,
BZI.ro, în National

Vin veștile pe care niciun român nu vrea să le audă. Prețurile apartamentelor, ale mâncării sau serviciilor se scumpesc iar! Managerii estimează creșteri de prețuri în servicii, comerț, construcții și industria prelucrătoare, potrivit analizei privind tentințele în evoluția activității economice în perioada iulie-septembrie, publicată luni de INS.

Se scumpesc iar apartamentele, serviciile și mâncarea

În cadrul anchetei de conjunctură din luna iulie 2024, managerii din industria prelucrătoare previzionează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +3%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de 1%. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +14%).

Potrivit estimărilor din luna iulie 2024, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni creștere a volumului producţiei (sold conjunctural +17%), dar și o creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creștere a acestora (sold conjunctural +25%).

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creștere a activităţii economice (sold conjunctural +20%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +15%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +11%).

Managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare

Managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +28%).

Conform estimărilor, cererea de servicii (cifra de afaceri) va înregistra creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +7%). Se prevede relativă stabilitate a numărului

de salariaţi (sold conjunctural +2%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creștere moderată (sold conjunctural +14%).

Comentarii
  • În curînd veți fi cu toții milionari ! 😹, eu tot vă zic de ani de zile dar voi nu și nu

  • Taru Proprietarul

    Fix. Mai era un analfabet care vindea un cotet cu 170k euro. Doar ca s-a calmat cu visele de imbogatire pentru ca trebuia platit creditul si l-a dat cu 135k. E plin de puchinosi care nu au vazut apa calda decat dupa 30 de ani si vor „su’di mii” (cum zicea un agent analfabet). Preturile corecte sunt alea intre oameni, acolo, da, este o mica marire, dar nu fanteziile agentilor. Am gasit un apartament si am vb cu proprietarul si mi-a zis asa:” dom’le eu sincer vreau 100k, dar doamna (agenta) a zis ca mi-l vinde cu 150k. Is 3 luni de-acu’ si nu m-a sunat nimeni”. Nu l-am luat ca vrea si „thoamna” un 3%. Mergi si ia 3% de la somaj.

  • Fix. Mai era un analfabet care vindea un cotet cu 170k euro. Doar ca s-a calmat cu visele de imbogatire pentru ca trebuia platit creditul si l-a dat cu 135k. E plin de puchinosi care nu au vazut apa calda decat dupa 30 de ani si vor „su’di mii” (cum zicea un agent analfabet). Preturile corecte sunt alea intre oameni, acolo, da, este o mica marire, dar nu fanteziile agentilor. Am gasit un apartament si am vb cu proprietarul si mi-a zis asa:” dom’le eu sincer vreau 100k, dar doamna (agenta) a zis ca mi-l vinde cu 150k. Is 3 luni de-acu’ si nu m-a sunat nimeni”. Nu l-am luat ca vrea si „thoamna” un 3%. Mergi si ia 3% de la somaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *