Una dintre cele mai aromate băuturi alcoolice este vinul de smochine. Fructul dulce și suculent al smochinului este cunoscut pentru compoziția sa bogată și pentru efectele sale benefice pentru sănătate asupra organismului. Fructul parfumat are o întreagă serie de vitamine, micronutrienți și surse de energie.
Vinificatorii iubesc smochinele pentru conținutul lor ridicat de zahăr, care este ideal pentru prepararea băuturilor alcoolice, băuturi de masă și băuturi alcoolizate. Vinurile obținute din acest fruct parfumat fermentează bine și nu necesită îndulcire. Alte smochine pot fi transformate în lichior sau tinctură. Înainte de a începe, smochinele trebuie să fie bine înmuiate și acidificate cu lămâie sau fructe de pădure. Prepararea unei băuturi de vin din fructul de smochin are la baza sa mai multe secrete. Toată lumea știe că smochinele sunt un fruct nutritiv care conține minerale și substanțe importante pentru organismul uman.
Vin de smochine cu afine. Una dintre cele mai aromate băuturi alcoolice
Pentru a pregăti băutura este mai bine să folosiți smochine coapte și apoi să încercați rețete mai elaborate cu smochine proaspete. Printre ingredientele preferate pentru vinul de smochine se numără sucul de mere, sultanele, mierea și citricele. De asemenea, vinul se poate servi alături de platouri festive.
Pentru a pregăti acest vin, în loc de fructe uscate, puteți lua smochine proaspete și să înlocuiți afinele cu sultane. Pentru a pregăti băutura trebuie să folosești smochine uscate în cantitate de 1 kg. Afine uscate aproximativ 20-30 de bucăți. De asemenea, vei avea nevoie de 10 litri de apă.
Pentru a pregăti vinul se sortează cu grijă smochinele, se spală și se taie mărunt. Se pun feliile într-un vas de lut, se toarnă apă încălzită peste ele. Se toarnă afinele și se acoperă ermetic. Se strecoară după 10 zile, apoi se toarnă lichiorul în sticle și se păstrează la rece timp de încă 30 de zile. Este important ca atunci când consumi vinul să nu iei înainte pastile.
Este important să știi că din cauza conținutului ridicat de glucoză și fructoză al acestor fructe, nu trebuie să adăugați mai mult zahăr decât cantitatea specificate. În caz contrar mustul ar putea să nu fermenteze. Dacă preferați băuturile cu vin cu gust dulce, este mai bine să adăugați acest ingredient chiar înainte de servire. Nu uita ca acest vin nu trebuie consumat alături de mâncăruri de post.
Cum să faci vinul clasic folosind acest fruct delicios. Cea mai ușoară rețetă
Pentru a pregăti un vin clasic din acest fruct este bine să folosești pulpa rămasă după fermentare. Pentru prepararea vinului clasic vei avea nevoie de smochine uscate aproximativ 1,5 kg. Zahăr în cantitate de 1 kg. Drojdie de vin aproximativ 10 g și 4 litri de apă.
Se toacă fructele, se toarnă într-o sticlă de sticlă de 8 litri. Se fierbe siropul de zahăr și apă, se așteaptă să se răcească, se strecoară, se adaugă la smochine și se adaugă apa rămasă. Se toarnă drojdia, se acoperă gâtul recipientului cu pergament și se înțeapă cu un ac.
După care se lasă să fermenteze timp de aproximativ 30 de zile, asigurând o temperatură constantă și repaus. Când s-a scufundat la fund, se scurge vinul printr-o cârpă, se împarte în recipiente mici și se lasă deoparte să se răcească.
Un alt aspect important de reținut este folosirea drojdiei speciale pentru vin de smochine. Pentru vinul de casă obținut din aceste fructe, nu folosiți un produs de drojdie de panificație, cu excepția cazului în care rețeta specifică astfel. Folosirea lor va duce cel mai probabil la transformarea vinului aromat în bere.