Prima pagină » Titlurile zilei » Vila unui fost consilier local PNL era să explodeze! Toate electronicele din locuință au pocnit din cauza companiei E.ON. Afaceristul Alexandru Coțofan: „Nici acum nu pot încălzi locuința”
Vila unui fost consilier local PNL era să explodeze! Toate electronicele din locuință au pocnit din cauza companiei E.ON. Afaceristul Alexandru Coțofan:

Vila unui fost consilier local PNL era să explodeze! Toate electronicele din locuință au pocnit din cauza companiei E.ON. Afaceristul Alexandru Coțofan: „Nici acum nu pot încălzi locuința”

03 mart. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Compania E.ON, actuala Delgaz Grid, a provocat neplăceri locuitorilor din comuna Rediu, județul Iași. O avarie petrecută săptămâna trecută a distrus echipamentele electronice din gospodării. Unul dintre păgubiți este fostul cosilier local PNL Alexandru Coțofan

Alexandru Ioan Coțofan, fost consilier local PNL, începe un război cu compania E.ON. Totul s-a petrecut sâmbătă, 27.02.2021, când rețeaua de curent a picat în comuna Rediu, județul Iași, acolo unde liberalul deține o vilă, proprietate personală. Problemele la rețeaua de curent i-au cauzat o serie de prejudicii, care vor fi calculate în perioada următoare.

„Sâmbătă dimineață am avut tensiune pe rețea de 160 V în loc de 240 V. În jurul orei 16:30 a sosit o echipă de la E.ON care a intervenit să repare defecțiunea. Au oprit curentul. După patru, cinci ore, curentul a revenit cu un șoc de tensiune. Închipuiți-vă cum făceau electronicele din casă, toate au explodat, săreau ca la popcorn. Am trimis o sesizare la E.ON. Sper să îmi răspundă într-un termen rezonabil. În caz contrar îi voi acționa în instanță”, a declarat fostul consilier local.

Reprezentanții E.ON au transmis că despăgubirile se acordă în baza unei proceduri aprobate de Autoritatea Națională de Reglementare a Energiei (ANRE). Mai precis, un inspector va analiza condițiile în care s-a petrecut avaria. Reclamantul trebuie să apeleze la o firmă autorizată pentru realizarea remedierilor. În baza facturilor se pot acorda sume compensatorii. Reporterii BZI l-au întrebat despre situația din comună și pe primarul Ciprian Grosu. Acesta a refuzat să comenteze situația.

Vila era controlată de sisteme de supraveghere, iar totul era acționat electronic

Fostul consilier local PNL a precizat că pagubele ajung la aproximativ 2.000 de euro. Prejudiciul va fi cunoscut cu exactitate după ce vor fi înlocuite toate echipamentele afectate de șocul de tensiune.

„Voi înlocui toate echipamentele și voi ști suma de pe factură. În zonă sunt căderi frecvente de tensiune, dar niciodată nu a fost ca până acum. Mi-a explodat controlerul de le termoșemineu, așa că am rămas fără căldură. A ars și controlerul de la instalația solară, am mai multe panouri de încălzire. A ars și toată rețeua de supraveghere, camerele video și altele. Au ars și toate încărcătoarele aflate în priză. Acum nu am căldură, noroc că vremea este încă bună. Nici acum nu pot încălzi locuința. Și soția mea avut de suferit. Fiind profesoară, ținea orele on-line. Acum, face un hotspot de pe telefon”, a mai spus Alexandru Coțofan.

De precizat că Alexandru Coțofan ocupă funcția de director în cadrul societății Gemite Ro SRL, producător de materiale speciale de consolidare, reabilitare și de protecție pentru lucrările de construcție. Producția se desfășoară în comuna Rediu, sat Horlești.

E.ON a plătit despăgubiri sub prețul pieței după ce a explodat blocul din Copou

Compania E.ON (actuala Delgaz Grid) a fost implicată într-un scandal de proporții după ce un bloc din Iași, din zona Copou, strada Văscăuțeanu, a explodat din cauza scurgerilor de gaze. Dezastrul s-a petrecut în vara anului 2016. Zeci de familii au rămas pe drumuri după tragedia produsă. Mai mult, două persoane au decedat în urma deflagrației. În decursul anilor, familiile au fost despăgubite, dar nu cu valoarea reală a apartamentelor din zona Copou. Acum, clădirea se află în conservare, nu este demolată, dar nici nu este locuibilă. În anul 2020, dosarul penal dechis în cazul tragediei a fost clasat.

„S-a apreciat de către procurorul care a instrumentat cauza că fapta nu a fost comisă cu formă de vinovăție prevăzută de lege. Cauza este soluționată, urmează, probabil, ca soluția să fie confirmată sau infirmată în procedura plângerii împotriva rezoluției procurorului”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`