Prima pagină » Titlurile zilei » Vila sirianului Michael Nseir, ascunsă în pădurea din comuna Bârnova! Piscină acoperită și teren de tenis la dispoziția afaceristului – FOTO

Vila sirianului Michael Nseir, ascunsă în pădurea din comuna Bârnova! Piscină acoperită și teren de tenis la dispoziția afaceristului – FOTO

17 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

În 2005, afaceristul sirian Michael Nseir a pus bazele unui domeniu în comuna Bârnova, județul Iași. A construit o vilă spațioasă, dar și o piscină exterioară. Curtea este generoasă, cu o alee lungă ce duce spre intrarea în imobil

Afaceristul sirian Michael Nseir trăiește în condiții de lux în comuna Bârnova, sat Pietrărie, județul Iași. De aproape 17 ani, afaceristul implicat în mai multe combinații în Municipiul Iași, administrează o proprietate ferită de ochii curioșilor. Reporterii BZI au identificat proprietatea pe strada Constantin Brâncoveanu. Un gard înalt înconjoară domeniul lui Michael Nseir, supravegheat de mai multe camere video.

Domeniul sirianului are o suprafață de 2.000 de metri pătrați, în timp ce vila cu un etaj a afaceristului are 200 metri pătrați utili, cu o terasă la parter în lateralul clădirii. Imobilul are o valoare estimată de cel puțin 200.000 de euro, în timp ce terenul poate fi tranzacționat cu 80 euro/metru pătrat. În zona amintită, mai mulți afaceriști din Iași au preferat să-și stabilească domiciliul. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentată și proprietatea transportatorului Constantin Dinte, cunoscut pentru un dosar de evaziune fiscală.

Vila sirianului Michael Nseir din comuna Bârnova, dotată și cu o piscină exterioară

În curtea afaceristului a fost amenajată și o piscină exterioară acoperită cu o suprafață de 133 metri pătrați. Din informațiile deținute de BZI, afaceristul a amenajat și un teren de tenis folosit ocazional și de vecinul sirianului. Proprietatea este împrejmuită de mai multe rânduri de arbori ornamentali. Aleea principală are o lungime de cel puțin 50 de metri și este acoperită cu pavele. Curtea este întreținută cu o suprafață generoasă de gazon. În schimb, deși pe strada Constantin Brâncoveanu sunt identificate mai mule proprietăți de lux, infrastructura rutieră lasă de dorit.

Drumul este plină de gropi, iar două mașini nu pot trece una pe lângă cealaltă. Pe timp de iarnă, șoferii care traversează zona sunt supuși mai multor riscuri. Revenind la averea sirianului, Michael Nseir deține societatea My Plast Investments SRL, cu obiect de activitate ”fabricarea produselor din material plastic”, cu sediul pe Calea Chișinăului, nr. 23. În 2020, cifra de afaceri a firmei a fost de 18,7 milioane de lei, profit de 3,5 milioane de lei, datorii de 9,3 milioane de lei, cu un număr de 58 de angajați. Fosta fabrică Moldoplast a fost preluată de Michael Nseir și transformată într-o afacere imobiliară.

Afaceristul a construit ilegal în Bucium

Michael Nseir nu este străin de combinațiile din domeniul imobiliar. Mai mult, chiar a fost prins după ce a comis mai multe ilegalități. Pe strada Fermei, nr.20, din zona Bucium, pe o suprafață de 1.500 de metri pătrați a construit două blocuri de locuințe colective cu regimul de înălțare S+P+2E, însemnând 18 apartamente cu o suprafață utilă medie de 74 metri pătrați. După ce a finalizat construcțiile, Michael Nseir a cerut Primăriei Iași emiterea unui certificat de urbanism care să-i permită să ridice și al treilea etaj. Asta ar fi însemnat un câștig de 500 de metri pătrați, cu o valoare de piață de 600.000 de euro. Mai mult, sirianul a acționat Primăria Iași în instanță pentru că refuzat emiterea certificatului. Dar, Michael Nseir nu a mai așteptat decizia judecătorilor și a construit cele două etaje suplimentare, fără să aibă autorizație de construire.

Totul s-a întâmplat la finalul anului 2021. La sfârșitul lunii ianuarie 2022, afaceristul renunță la proces. Imediat după, cotidianul BZI a relatat despre ilegalitatea dezvoltatorului. A intervenit și Poliția Locală, care a constat că lucrările nu au fost autorizate. În final, afaceristul a promis că va demola ultimele niveluri construite. Acest lucru a fost confirmat zilele trecute, când muncitorii au început demolarea. De precizat că vila sirianului Michael Nseir din comuna Bârnova este situată foarte aproape de zona de agrement Enduranch, o afacere privată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *