Prima pagină » Local » Vila ascunsă a unui senator din Iași! Liberalul Liviu Brătescu și-a tras o casă impunătoare într-o zonă de lux – FOTO

Vila ascunsă a unui senator din Iași! Liberalul Liviu Brătescu și-a tras o casă impunătoare într-o zonă de lux – FOTO

19 iul. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Vila unui senator din județul Iași tronează peste un deal din apropierea municipiului. Casa noului parlamentar PNL Liviu Brătescu a fost ridicată în localitatea Bârnova, din zona metropolitană a municipiului. Brătescu a devenit senator, abia de câteva săptămâni, în Parlamentul României

Cel mai nou parlamentar al județului Iași deține o locuință impresionantă la marginea orașului. Liberalul Liviu Brătescu, proaspăt senator PNL în Parlamentul României, și-a ridicat o locuință la marginea orașului în urmă cu mai mulți ani, în perioada în care era un simplu consilier județean. Liviu Brătescu deține un teren de 447 de metri pătrați, în comuna Bârnova, dobândit în cursul anului 2014. Actualul senator are casa din comuna aflată la marginea municipiului Iași de 120 de metri pătrați, tot din anul 2014. Senatorul nu a mai declarat și alte proprietăți pentru el sau pentru soția sa.

Vila senatorului de la Iași a fost construită în comuna Bârnova

În plus, demnitarul PNL a arătat că deține în proprietate un autoturism marca Volkswagen Passat, fabricat în anul 2006. Senatorul liberal a menționat că nu deține active financiare sau alte plasamente în bănci sau către diverse persoane fizice. Totuși Liviu Brătescu are patru credite contractate în ultimii ani, în valoare totală de 250 de mii de lei. Unul dintre acestea a fost contractat în anul în care și-a ridicat locuința din comuna Bârnova, respectiv un credit de 242 de mii de lei. Vila aflată pe o stradă din Bârnova a fost ridicată pe un nivel și dispune și de o curte generoasă.

Mii de euro de pe urma botezului copilului

De pe urma botezului copilului său, senatorul PNL a obținut 36 de mii de lei ca dar. Nu este primul politician din Iași care declară banii de pe urma botezului sau nunții. Un caz asemănător a fost cel al senatorului USR Marius Bodea. De pe urma nunții care a avut loc în insula Thassos, din Grecia, Marius Bodea a adunat peste 20 de mii de euro, sumă obținută doar de la câțiva apropiați pe care i-a invitat la petrecerea respectivă.

Ce venituri a avut senatorul PNL pe anul 2021

Liviu Brătescu a avut, în cursul anului 2021, un venit de peste 117 mii de lei ca secretar de stat de la Ministerul Culturii. Înainte de a deveni senator în Parlamentul României, Liviu Brătescu a fost secretar de stat, post din care și-a dat demisia, în cursul lunii februarie 2022. Liviu Brătescu a devenit senator în urmă cu doar săptămâni, în locul Laurei Iuliana Scântei, cea care a ajuns judecător la Curtea Constituțională a României. Ca cercetător la Academia Română – filiala Iași, Liviu Brătescu a obținut aproape 63 de mii de lei. Soția sa, Iuliana Brătescu, a avut un venit anual de aproape 25 de mii de lei de la Colegiul Național din Iași, din activitatea didactică. Ulterior, ca indemnizație pentru creșterea copilului, soții Brătescu au mai beneficiat de 13.500 de lei de la Direcția de Asistență Socială Iași.

„Casa este construită în baza unui credit contractat în anul 2014, pe o perioadă de peste 20 de ani, la care plătesc lunar rate”, a spus Liviu Brătescu, senator PNL Iași.

Vila senatorului din Iași se află în apropiere de șoseaua Iași–Bârnova, una din cele mai circulate artere de la marginea municipiului.

Comentarii
  • Am vazut pozele : o casa normala pe un teren mic.
    Deci o familie intre 40 si 50 de ani, ambii cu facultate, ambii angajati, si-au construit o casa normala, in care si locuiesc.
    Ce-i neobisnuit in toata chestia asta?

  • Corect. Si au si datorii la banca pentru casa. Ca marea majoritate.

  • Creditele alea sunt doar de acoperire la șmenuri , cât a deținut funcția de director al ateneului nu la verificat nimeni,la ateneu e tradiție ca toți directorii să își facă case desigur cu bani cinstiți, și fraierii pun botul 😁

  • Nici nu am auzit de labagiul asta!

  • Muncea pe rupte,la bugetari, la Institutul AD Xenopol si la Ateneu si Consilier judetean in 24 de ore.Aproape ca nici n-a dormit.Saracul!Dar o fi fost legal cu atata munca?Numai ca nu lasa nimic bun in urma, pe unde lucreaza.

  • 120 mp construiti? Asta nu e vila. E doar o casuta.

  • Madalin Voican

    un articol scris la comanda, de un pseudo ziarist, intr-o pseudo gazeta de cancauri destina persoanelor sub mediocre din orasul Iasi. Pacat

  • Cred ca domnul a refuzat sa ”faca plata” catre aceasta publicatie dejecta si acum este atacat

  • … citesc si ma crucesc … ce-aveti, fratilor??? … adicate-lea ce mare chestie ca o familie care munceste de mai bine de 20 de ani isi construieste pe credit o casuta la marginea orasului??? …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *